Απευθείας στα Τάγματα οι νεοσύλλεκτοι – Δεν θα μείνουν στα ΚΕΝ

Θα εμβολιαστούν πριν την κατάταξη όσοι επιθυμούν

orfpsedasdasdadaads

Το Σχέδιο Δράσης που τέθηκε για την εφαρμογή των εμβολιασμών στην Εθνική Φρουρά υλοποιείται. Οι διαβουλεύσεις Υπουργείου Άμυνας και Υπουργείου Υγείας έφεραν αποτέλεσμα και καθορίστηκε το τελικό πλάνο για τους εμβολιασμούς.

Ο στόχος που τέθηκε είναι ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου όσοι δείξουν ενδιαφέρον θα εμβολιαστούν και με τη δεύτερη δόση. Σημειώνεται ότι η κατάταξη των νεοσυλλέκτων θα αρχίσει στις 19 Ιουλίου.

 

Όσοι νεοσύλλεκτοι επιθυμούν να εμβολιαστούν συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο στη διεύθυνση covid.army@moh.gov.cy που προσφέρεται από   το Υπουργείο Υγείας μαζί με την επιλογή του εμβολιαστικού κέντρου της επιλογής τους. Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα και ο αριθμός των νεοσυλλέκτων που πρόκειται για εμβολιαστούν και πρόκειται να καταρτιστούν οι τελικές λίστες.

Αποφάσεις για κατάταξη

Παρά τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και τις νέες χαλαρώσεις που ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, εντούτοις η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ 2021 θα γίνει με βάση τα περσινά δεδομένα. 

Όπως αποφασίστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά για την κατάταξη θα χρησιμοποιηθούν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αθαλάσσας. Αμέσως, μετά την κατάταξη οι νεοσύλλεκτοι θα μεταβούν στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν.

Όσοι υλοποίησαν τη διαδικασία μέσω της ειδικής πλατφόρμας, ταυτόχρονα έλαβαν  για πρώτη φορά το σημείωμα πρόσκλησης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο καθώς και οδηγίες – λεπτομέρειες για την παραλαβή των υλικών κατάταξης και την εξέταση από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. 

 

Σημειώνεται ότι μετά τη διαδικασία υγειονομικής εξέτασης, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενημερωθούν για την ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής των αθλητικών και γραπτών εξετάσεων για την επιλογή των Υποψηφίων Εφέδρων Ανθυπολοχαγών και των υποψηφίων για τις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, Στρατονομία, ΟΥΚ) που θα πραγματοποιηθούν πριν την κατάταξη.

Παράλληλα, νεοσύλλεκτοι δήλωσαν την επιθυμία τους να φοιτήσουν ως δόκιμοι αξιωματικοί. Οι θέσεις των δοκίμων που αναλογούν σε Κύπριους θα ξεκαθαρίσει σε μεταγενέστερο στάδιο και μετά τις θέσεις που θα παραχωρήσει η Ελλάδα. Σημειώνεται όμως ότι η επιλογή θα γίνει βάσει  προτεραιότητας σύμφωνα με γραπτές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Offsite