Απογοητευμένοι γονείς και καθηγητές για τα Γυμνάσια: «Ντροπή τους» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πρέπει να αλλάξουν την απόφαση τους. Δεν γίνεται να ανοίγουν οι χώροι εστίασης και να παραμένουν κλειστά τα σχολεία»

A48D2965 DE6B 4000 9599 E7115C75CBD9 Σχολεία

Έντονη απογοήτευση για την απόφαση της Κυβέρνησης, να μην επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες οι μαθητές των Γυμνασίων, οι οργανωμένοι γονείς και οι καθηγητές.

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ανέφερε πως, «είναι πολύ έντονη η απογοήτευση από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Σήμερα μας είπαν, ότι οι μαθητές των Γυμνασίων είναι η αιτία της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα».

Πρόσθεσε πως «είναι ξεκάθαρο για εμάς πως τα μέτρα είναι αλλοπρόσαλλα και λαμβάνονται με κριτήριο την οικονομία και όχι την υγεία. Συνεχίζεται η δυσμενής διάκριση που τυγχάνουν οι μαθητές Γυμνασίων σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές. Σίγουρα θα συγκαλέσουμε έκτακτη συνεδρία. Δεν θα το αφήσουμε έτσι.Διαφάνηκε ότι όσοι πάνε έξω από το Προεδρικό, τα αιτήματά τους γίνονται δεκτά. Αν είναι αυτό που χρειάζεται να γίνει, θα το κάνουμε».

«Πρέπει να αλλάξουν την απόφαση τους. Δεν γίνεται να ανοίγουν οι χώροι εστίασης και να παραμένουν κλειστά τα σχολεία. Είναι ντροπή», είπε τέλος.

Από την άλλη ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, Θέμης Πολυβίου σχολιάζοντας τις αποφάσεις χρησιμοποίησε την έκφραση, «κρίμα και πάλι κρίμα».
«Δεν γίνεται χθες και προχθές να γίνονται 15 χιλιάδες τεστ σε σχολεία και ούτε  πέντε παιδιά να μην βρέθηκαν θετικά και να ερχόμαστε τώρα να ανοίγουμε τους χώρους εστίασης και όχι τα Γυμνάσια.  Τα παιδιά θα ξεπεράσουν τους τρεις μήνες εκτός σχολικών μονάδων», είπε.

Πρόσθεσε τέλος πως θα ήταν καλύτερο τουλάχιστον να επιστρέψουν οι μαθητές της Γ΄ ΄Γυμνασίου. «Είναι ακατανόητη η απόφαση».

Πηγή: Sigmalive