Μπλέκει ΕΟΚΑ και Γρηγόρη Αυξεντίου με ρωσική εισβολή ο Τατάρ

Εμπλέκει στα της ρωσικής εισβολής τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, τον Γρηγόρη Αυξεντίου και τις βολές ιερέων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

1621dbc91e8d7c 22

Προκλητικός για μια ακόμη φορά ο κατοχικός ηγέτης, παρακολουθεί «με ανησυχία και θλίψη τα γεγονότα στην Ουκρανία» και παράλληλα εμπλέκει στα της ρωσικής εισβολής τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, τον Γρηγόρη Αυξεντίου και τις βολές ιερέων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Ο Ερσίν Τατάρ σε γραπτή του δήλωση λέει πως «απ’ τη μια πλευρά η Ελληνοκυπριακή πλευρά φέρνει στο τραπέζι τα ΜΟΕ και απ’ την άλλη συνεχίζει τις εξοπλιστικές της δραστηριότητες και τις στρατιωτικές ασκήσεις».

Ο κατοχικός ηγέτης αναφέρεται και στην ομιλία του Υπουργού Άμυνας στο ετήσιο μνημόσυνο του σταυραετού του Μαχαιρά, του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ.

Χαρακτηρίζει τον Αυξεντίου ως τον «δεύτερο άνθρωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ που ήθελε να κάνει την Κύπρο ελληνικό νησί και έσφαξε τον τουρκοκυπριακό λαό».

Παράλληλα ο Τατάρ δίνει και συμβουλές στην ελληνοκυπριακή πλευρά «να εγκαταλείψει το κυνήγι του απαρχαιωμένου ονείρου της ΕΟΚΑ».