Δεν έφθασε να προσγειωθεί Κύπρο, απογειώθηκε την επομένη για την χώρα του ο Γερμανός «εντατικολόγος»

Επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους - Του Μιχάλη Αντωνίου

28CB6E40 4545 4945 8725 B07344872D23 απόψεις

Επιμέλεια: Μιχάλης Αντωνίου

Δεν έφθασε καλά καλά να «πατήσει» το πόδι του στην Κύπρο ο Γερμανός γιατρός που έλεγαν πως είναι εντατικολόγος, και προσγειώθηκε λίγες ώρες αργότερα πίσω στην Γερμανία.

Τα κανάλια φυσικά έτρεξαν να πάρουν δηλώσεις απο ένα άνθρωπο, που απλώς ήρθε να κάνει την δουλειά του, καθώς η Κύπρος ζήτησε άρων άρων εντατικολόγο, και τον έφεραν μέσα σε μια εβδομάδα, σε μια κρίσιμη περίοδο, ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειωτέον ότι οι νοσηλευτές βρίσκονται σε απόγνωση και φωνάζουν για να προσλάβουν προσωπικό, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Ο υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να πραδεχθεί στο ΡΙΚ, ότι ο Γερμανός τελικά κάθε άλλο παρά…εντατικολόγος ήταν! Μάλιστα για να καλύψει εν μέρει την γκάφα που έγινε,  τόνισε πως πρέπει να δούμε τα…θετικά της υπόθεσης! Ότι δηλαδή ζήτησαν  εντατικολόγο και τον έφεραν μέσα σε μια εβδομάδα!  Να παραλείψουμε δηλαδή ότι ούτε καν εντατικολόγος δεν ήταν!

Και οι προσωπικοί λόγοι; Ποιοι μπορεί να ήταν; Ήρθε ξαφνικά και την επομένη εμφανίστηκαν προσωπικά θέματα;  Είδε κάτι στο σύστημα υγείας που να τον έκανε να «φρίξει»;

Το πρόβλημα όμως δεν εστιάζεται εδώ. Εκτός του ότι χρειάζονται εντατικολόγοι, σε τέτοια πρωτοφανή κατάσταση χρειάζονται ΑΜΕΣΑ να προσληφθούν νοσηλευτές και ιατροί.

Χρειάζεται να μπει το σύστημα υγείας σε μια κανονική ροή, για να μην ταλαίπωρούνται ασθενείς με χρόνια νοσήματα, που χρειάζονται επείγον χειρουργεία κλπ.

Επιβάλλεται να έχουμε ένα σύστημα υγείας λειτουργίσιμο, για όλους. Για αυτό κ. Χατζηπαντέλα, αφού αναλάβατε το πιο κρίσιμο υπουργείο, σας παρακαλώ μην μας απογοητεύσετε…

*_Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκπροσωπούν το Famagusta.News_*