Δικαστική απόφαση- σταθμός: Κοινή ανατροφή παιδιού από διαζευγμένους

Η κοινή ανατροφή ανηλίκων παιδιών από διαζευγμένους γονείς μπαίνει πλέον στην κυπριακή νομολογία

183C5201 1060 4140 831D E30791A90F4D

Η κοινή ανατροφή ανηλίκων παιδιών από διαζευγμένους γονείς μπαίνει πλέον στην κυπριακή νομολογία με απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Νομοθεσία, Λουίζα Ζανέττου, «το Οικογενειακό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για από κοινού επιμέλεια με αποτέλεσμα να μοιράζεται ο χρόνος του παιδιού στους δυο γονείς. Το έκρινε για το καλύτερο συμφέρον του και αφού άκουσε το παιδί. Ανοίγει σιγά σιγά ο δρόμος για shared parenting όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν».

Σε ανάρτηση στο Twitter εξηγεί ότι «η συγκρουσιακή σχέση των γονέων δεν κρίθηκε ως εμπόδιο για να απορριφθεί το αίτημα για την από κοινού επιμέλεια. Η υπόθεση αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση και επιμονή ένα παιδί μπορεί να μεγαλώνει έχοντας πλάι του και τους δυο του γονείς».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι γονείς υποχρεούνται πλέον να παραδίδουν το ανήλικο παιδί ο ένας στον άλλο, όπως καθορίστηκε βάσει προγράμματος. Στο εν λόγω διάταγμα καθορίζεται ως τόπος διαμονής του παιδιού ο εκάστοτε τόπος διαμονής του γονέα με τον οποίο θα διαμένει κάθε φορά.