Δικηγόρος επικοινωνούσε με κατάδικο μέσω κινητού –Τον ενημέρωνε για ελέγχους

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται δικηγόρος

1 Copy Copy 62

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται δικηγόρος από τη Λεμεσό, ο οποίος μετά από μαρτυρία που έφτασε στις Αρχές, φέρεται να επικοινωνούσε με κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών, μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο εν λόγω δικηγόρος φέρεται  να απέστειλε μηνύματα, με τα οποία ενημέρωσε τον 32 ετών κατάδικο ότι επίκειται έρευνα στις φυλακές, καθώς και για τις υπό εξέλιξη έρευνες σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών της 19ης Σεπτεμβρίου, στην οποία εμπλέκεται.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 19 Σεπτεμβρίου οι αρχές προέβησαν στη σύλληψη δύο προσώπων ενός 39χρονου και μίας 34χρονης, για υπόθεση που αφορούσε ποσότητα κάνναβης βάρους, 1μιση κιλών καθώς και κοκαΐνης βάρους 510 γραμμαρίων.
Μετά από διάταγμα αποκάλυψης δεδομένων επικοινωνίας που είχε εξασφαλιστεί για τον 39χρονο, προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν τους εξεταστές σε δύο κατάδικους.

Ο λόγος για δύο Κύπριους, 32 και 26 ετών, αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου η έρευνα των Αρχών επεκτάθηκε και στο σωφρονιστικό ίδρυμα, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε αυτά, προέκυψε η επικοινωνία του 32 ετών καταδικασθέντα με τον εν λόγω δικηγόρο.

Οι αρχές εξασφαλίζοντας τα στοιχεία αυτά, προέβησαν σε διάταγμα έρευνας, στο δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό προχωρώντας στην κατάσχεση ενός κινητού τηλεφώνου και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ενώ παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω δικηγόρος κλήθηκε και για ανάκριση.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν το θέμα της παράνομης επικοινωνίας των κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές, συνεχίζει να υφίσταται με τις υποθέσεις παράνομης κατοχής κινητών τηλεφώνων από κρατούμενους να αυξάνονται.

Πηγή: Sigmalive