Δρ Διέτης: Κανένα εμβόλιο δεν έχει μακροχρόνιες παρενέργειες

BBD0283E 657B 4D83 816C FB153ED1409E Coronavirus

Κανένα εμβόλιο δεν έχει μακροχρόνιες παρενέργειες, δήλωσε μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Επίκουρος καθηγητής φαρμακολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ Νικόλας Διέτης με αφορμή την ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εξήγησε πως, «βλέποντας τα εμβόλια που έχουμε για δεκαετίες, θα διαπιστώσει κάποιος πολύ εύκολα ότι δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη παρενέργεια. Το εμβόλιο δεν λειτουργεί όπως λειτουργούν τα φάρμακα».

Πρόσθεσε πως, «ο λόγος που δεν έχουμε μακροχρόνιες παρενέργειες δεν είναι επειδή γνωρίζουμε τα προηγούμενα εμβόλια. Δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία των εμβολίων αλλά έχει να κάνει να με τον τρόπο που λειτουργεί το εμβόλιο. Δεν κάνει κάτι το εμβόλιο στον οργανισμό μας. Δίνει οδηγίες στον οργανισμό μας να βγάλει αντισώματα. Όλη τη δουλειά την κάνουν τα αντισώματα. Εάν κάνουν αντίδραση που δεν πρέπει έχουμε αυτές τις παρενέργειες που έχουν καταγραφεί».

«Επειδή τα αντισώματα κυκλοφορούν συνεχώς στο αίμα μας δεν μπορούν οι παρενέργειες να βγουν μετά από χρόνια. Θα βγουν μετά από 2-3 μήνες το αργότερο. Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που έχει βγάλει παρενέργειες μετά από κάποιους μήνες. 3-6 μήνες είναι το μέγιστο που έχουμε βρει σε άλλες εμβόλια, όχι του κορωνοιού», είπε.

Ο δρ Διέτης ανέφερε επίσης, «η κάθε εταιρεία είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε δυσάρεστο μπορεί να προκαλέσουν τα προϊόντα τους. Θα μπορούσαν οι πολίτες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εάν κάποια από τις παρενέργειες δεν καταγράφεται στις οδηγίες. Υπάρχουν δημοσιευμένες οι αναφορές τους».

Πηγή: Sigmalive