Δρ. Βονιάτης: «Εάν δεν εμβολιαστούν πολλά άτομα υπάρχει περίπτωση εγκλεισμού» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το νέο μέτρο που πρέπει να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό είναι οι εμβολιασμοί, με αυτό τον τρόπο περιορίζουμε την κυκλοφορία του ιού και αποφεύγουμε τις νέες μεταλλάξεις»

Screenshot 2021 02 04 153742 Coronavirus

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, τόσο για το γεγονός ότι μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα ο ιός όσο και για το ότι πιθανόν να μην δρουν τα εμβόλια στις νέες μεταλλάξεις.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο δρ. Μιχάλης Βονιάτης, για τις μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει μια τεράστια υπερβολή για τις μεταλλάξεις, λόγω του ότι τις περίμεναν γιατί είναι κάτι που συμβαίνει στους ιούς.
«Οι ιοί για να επιβιώσουν μεταλλάσσονται».

«Αυτό που έχουμε διαπιστώσει με αυτές τις μεταλλάξεις είναι ότι το κύριο στοιχείο τους είναι ότι μεταδίδονται γρηγορότερα, άρα αναπαράγουν κρούσματα πολύ πιο γρήγορα» είπε.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στο να περιορίσουμε περεταίρω την μετάδοση του ιού, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς.

«Το νέο μέτρο που πρέπει να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό είναι οι εμβολιασμοί, με αυτό τον τρόπο περιορίζουμε την κυκλοφορία του ιού και αποφεύγουμε τις νέες μεταλλάξεις».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι οι μεταλλάξεις συνέβησαν σε χώρες όπου τα μέτρα που είχαν ληφθεί δεν ήταν τα ενδεικνυόμενα.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε προωθηθεί από την αρχή η ανοσία της αγέλης μέσω της μετάδοσης του ιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια κυκλοφορία του ιού, δίνοντας του την ευκαιρία να προχωρήσει κα να μεταλλαχτεί. Το ίδιο συνέβη και στην Βραζιλία και στη Νότια Αφρική» τόνισε.

Για τους εμβολιασμούς είπε τα εξής: «Εάν δεν εμβολιάσουμε αρκετά άτομα τους επόμενους 2-3 μήνες είναι πολύ πιθανόν να μπούμε πάλι σε ένα νέο εγκλεισμό, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιορίσουμε την κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα».

Δείτε το Βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive