Έκαναν μπίζνες το μεταναστευτικό, συνέλαβαν 45 διακινητές το 2021

Η ποινή για τους διακινητές είναι η φυλάκιση έως 7 ετών

cache 1500x3000 Analog medium 1330287 97008 10112021 διακινητές, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Πουρνάρα

Η κατάσταση με το μεταναστευτικό βρίσκεται εκτός ελέγχου. Τα στοιχεία που βγήκαν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 μετά τη συνεδρία που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποτυπώνουν το μεγάλο πρόβλημα.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας να αναγνωριστεί ότι η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Κυβέρνηση δίνει λεφτά σε μετανάστες αιτητές ασύλου σαν κίνητρα για να φύγουν από τη Δημοκρατία.

Πέραν των πολιτικών αποφάσεων μεγάλο βάρος κουβαλάει και η Αστυνομία. Όπως πληροφορούμαστε, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που αναλαμβάνει αυτές τις υποθέσεις τρέχει και δεν φτάνει. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, αφού το Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα μπορεί να φιλοξενήσει εως 800 άτομα αλλά είναι στιβαγμένες σαν σαρδέλες πέραν των 2000 ατόμων.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στην offsite ότι για σκοπούς αποσυμφόρησης χρησιμοποιείται άλλη μια ανοιχτή δομή στην περιοχή Λίμνες στην Κοφίνου.

Ήδη στο χώρο αυτό μεταφέρθηκαν 100 άτομα. Η ίδια πηγή μάς είπε ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρό το πρόβλημα με τους διακινητές με δεδομένο ότι το 2021 ήδη η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 45 διακινητών. Η ποινή για τους διακινητές είναι η φυλάκιση έως 7 ετών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στην προσπάθεια αποσυμφόρησης κρατητηρίων ή κλειστών δομών, η Κυβέρνηση προχωρά είτε αυτόβουλα είτε συνεργαζομενη με άλλα κράτη στην απέλαση των αλλοδαπών. Αυτές οι απελάσεις γίνονται αεροπορικώς με οικονομικά κίνητρα.

Δηλαδή, όσων μεταναστών απορρίπτεται το αίτημά τους για άσυλο μπαίνουν στο αεροπλάνο συνοδεία αστυνομικών.

Επειδή, οι πλείστοι αρνούνται να φύγουν η Κυβέρνηση τούς παραχωρεί οικονομικά κίνητρα. Δηλαδή, οι μετανάστες από υποσαχάριες περιοχές εξασφαλίζουν ποσό 1500 ευρώ, οι μετανάστες από ασιατικές χώρες παίρνουν 1000 ευρώ και οι μεταναστες από ευρωπαϊκές π.χ. Γεωργία παίρνουν 500 ευρώ.

offsite.com.cy