Εμβολιάστηκαν οι γονείς του 3χρονου που πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα στο εξωτερικό

Δεν τους επιτρεπόταν να μεταβούν σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στη Γερμανία επειδή ήταν ανεμβολίαστοι

46F2E14F 0578 4BC6 A41D F84FCCB67D69 3χρονο παιδί, Εμβολιασμοί, ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Εμβολιάστηκαν οι γονείς του τρίχρονου παιδιού που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στο εξωτερικό, αλλά το γεγονός ότι οι γονείς του ήταν μέχρι τώρα ανεμβολιαστοί δεν τους επιτρεπόταν να μεταβούν σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στη Γερμανία.

Το παιδάκι το οποίο πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μετά από προσπάθειες και σχετικές διευθετήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, θα διακομιζόταν χθες Πέμπτη με αεράμπουλα, ωστόσο, αργότερα το Ιατρικό Κέντρο ενημέρωσε πως δεν θα δεχόταν το παιδί, γιατί οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι. Το παιδάκι μετέβη για χειρουργείο στο εν λόγω ιατρικό κέντρο και στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο λόγω των μέτρων που υπάρχουν στη Γερμανία, αυτή τη φορά κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό.

Το μικρό αγοράκι που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ωστόσο όπως ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου, το παιδάκι θα πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Πάντως άγνωστο παραμένει αν έστω και τώρα με τον εμβολιασμό των γονιών θα επιτραπεί η μεταφορά του στη Γερμανία αφού έχουν βάλει μόνο την 1η δόση.