Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο

6c31cd1ee167d2967241b0c26aff43dd κινέζος πολίτης, κρούσμα κοροναϊού, Κύπρος, Υπουργείο Υγείας

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τον εντοπισμού του υπόπτου κρούσματος κορωνοϊού στην Κύπρο, το οποίο αφορά Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στο νησί και είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για «ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο».

Ο Κινέζος πολίτης, είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες και παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, εξήγησε ότι ο άντρας από την Κίνα είχε ταξιδέψει πριν 12 ημέρες σε συγκεκριμένες περιοχές της Κίνας. Τόνισε ότι ο άντρας με την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας εντοπίστηκε με πυρετό. Συμπλήρωσε ότι βρέθηκε αρνητικός σε γρίπη Α΄και συνεπώς θα διεξαχθούν εξετάσεις για κορωνοϊό.

Ανέφερε μάλιστα ότι τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε εάν πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού και εάν επιβεβαιωθεί θα νοσηλευτεί ανάλογα με τη συμπτωματολογία.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σημειώνεται επίσης: «Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α».

Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, προστίθεται, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία.

Το Υπουργείο Υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση, θα τηρεί ενήμερους τους πολίτες για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Συγγενικό του πρόσωπο τέθηκε επίσης προληπτικά σε περιορισμό.

Νωρίτερα χθες, το Υπουργείο Υγείας, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πληροφορίες περί ύπαρξης κρούσματος Κορονοιού στην Κύπρο.

Πηγή: sigmalive