ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αναμνηστικό γραμματόσημο για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, παρουσίασε ο Υπουργός Μεταφορών (ΦΩΤΟ)

Γραμματόσημο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών μέσω των Κυπριακών Ταχυδρομείων

Main Image x2 38 exclusive

Γραμματόσημο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που τιμάται στις 2 Απριλίου εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μέσω των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Το γραμματόσημο παρουσιάστηκε το απόγευμα από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Καρούσος σημείωσε πως «κύριο μέλημα μας, ως κοινωνία και ως Κράτος, είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για τον αυτισμό, ώστε σταδιακά να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον αποδοχής, χωρίς προκαταλήψεις και στιγματισμό και κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό».

image00006 exclusive

Πρόσθεσε ότι «με την έκδοση του αναμνηστικού γραμματοσήμου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό. Η έκδοση του γραμματοσήμου αποτελεί άλλη μια έμπρακτη εκτίμηση της Πολιτείας προς τα άτομα με αυτισμό και δηλώνει τη βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με τον Σύνδεσμο, προς όφελος των ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού».

Ο κ. Καρούσος «επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να ενισχύει την προσπάθεια για σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τα θέματα αυτισμού».

Απευθυνόμενος στις μητέρες των παιδιών με αυτισμό, ο κ. Καρούσος μετέφερε τον σεβασμό του, και τις χαρακτήρισε σύγχρονες ηρωίδες και παράλληλα τις διαβεβαίωσε πως τόσο υπό την ιδιότητα του ως Υπουργός, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ο ίδιος και η οικογένεια του, θα βρίσκεται δίπλα τους, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια.

image00007 1 exclusive

image00016 exclusive

image00001 1 exclusive

image00004 exclusive

famagusta.news