Έρχεται νέο πακέτο στήριξης: Νέα Σχέδια από το Υπ. Εργασίας ως το Δεκέμβριο

ImageHandler 12 Coronavirus

Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, για την περίοδο από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, την ερχόμενη Παρασκευή, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, αρχίζει κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

Με την λήξη στα τέλη Αυγούστου, όλων των σχεδίων που τέθηκαν σε εφαρμογή από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την στήριξη χιλιάδων εργαζομένων και επιχειρήσεων, το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ένα νέο πλέγμα μέτρων για τη στήριξη, όσων εξακολουθούν να πλήττονται από την κρίση.

Τα νέα, υπό μελέτη, μέτρα ενίσχυσης για όσους εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία, θα είναι επικεντρωμένα σε «εξειδικευμένες στοχεύσεις» εργαζομένων και επιχειρήσεων και αυστηρώς, περιορισμένης εμβέλειας, έλεγε στον ΑΝΤ1, άριστα ενημερωμένη πηγή του Υπουργείου Εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, ο βασικός παράγοντας που θα ληφθεί υπόψη για το συνολικό κόστος όλων των μέτρων, θα είναι οι οικονομικές αντοχές του κράτους και η επιβάρυνση που θα έχουν στα δημόσια ταμεία.

Γι αυτό και η τελική απόφαση, θα ληφθεί σε συνεργασία των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα εξάλλου, με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, την ερχόμενη Παρασκευή, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, αρχίζει κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους, με αντικείμενο το νέο πακέτο μέτρων.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή θα συναντηθεί με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στη συνέχεια, με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Στις 31 Αυγούστου λήγει η ισχύς τριών σχεδίων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και ένα σχέδιο για τους ανέργους, ενώ πέμπτο σχέδιο που αφορά τα ξενοδοχεία και τους υπαλλήλους τους, έχει ισχύ μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Μετά την ημερομηνία αυτή, όσοι υπάλληλοι των οποίων οι ξενοδοχειακές μονάδες θα αναστείλουν τη λειτουργία λόγω χειμερινής περιόδου, θα ενταχθούν στο ήδη υφιστάμενο σχέδιο ανεργίας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.