Εργαστήριο διενεργούσε rapid test με μπατονέτες αυτιών

Αφαιρέθηκε η άδεια εργαστηρίου, το οποίο διενεργούσε rapid test με μπατονέτες αυτιών.

imagew 66 covid19, rapid test

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε πληροφορία στο Υπουργείο Υγείας ότι το εν λόγω εργαστήριο αντί να χρησιμοποιεί τα ενδεδειγμένα αναλώσιμα για τη διενέργεια rapid test, χρησιμοποιούσε μπατονέτες αυτιών.

Μετά από διενέργεια ελέγχου, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία και το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας για διενέργεια τεστ.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν περίπου 20 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταγγελίες για πλαστά θετικά τεστ  COVID19, τα οποία εκδίδονται σε φαρμακεία, ο Υπουργός απέστειλε επιστολή στον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Όπως σημειώνει, «συγκεκριμένα μέλη αγνοούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, εκδίδοντας πλαστά αποτελέσματα νόσησης κατά της Covid-19».

Ο Υπουργός εφιστά την προσοχή στον Σύλλογο, και παρακαλεί όπως ενημερωθούν όλα τα μέλη, καθώς έδωσε οδηγίες για εντατικοποίηση ελέγχων στα φαρμακεία που διενεργούν εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test.

Όπως προσθέτει στην επιστολή, «θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πελάτες των φαρμακείων και εάν διαπιστωθεί πως εκδόθηκε πλαστό αποτέλεσμα, το Υπουργείο Υγείας θα ανακαλεί την άδεια για διενέργεια εξετάσεων του εν λόγω φαρμακείου και θα υπόκεινται σε ποινικές κυρώσεις».