Έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους οι αστυνομικοί – Ζητούν αναβάθμιση κλιμάκων

Έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους είναι οι αστυνομικοί όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητας, Νίκος Λοιζίδης

288e26f37ea5f59b5cb2d9a7c4c97e6d

Έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους είναι οι αστυνομικοί όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητας, Νίκος Λοιζίδης, φιλοξενούμενος στο Μεσημέρι και Κάτι.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν μπορεί ένας αστυνομικός να διερευνά ένα ποινικό αδίκημα εναντίον κάποιου πολίτη και να έχει σύγκρουση συμφερόντων με στενό συγγενικό πρόσωπο».

Συνέχισε λέγοντας, « Θα είμαστε έτοιμοι τις επόμενες μέρες να στείλουμε επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον Εισαγγελέα γιατί αυτά τα πράγματα δεν θα τα ανεχτούμε άλλο. Ένα άτομο που έχει αξίωμα δεν μπορεί να έχει σύγκρουση συμφερόντων. Εμείς θέλουμε η ανάλογη βία να είναι για όλους, αν υπάρχει συνάδελφος που έχει παραβεί το νόμο είμαστε οι πρώτοι σαν συντεχνία που θέλουμε να οδηγηθεί στο δικαστήριο».

Μετέπειτα μιλώντας για την εικόνα της Αστυνομίας είπε τα εξής, «η αστυνομία γενικά από το 1960 έχει μια εικόνα προς τα έξω που έχει τσαλακωθεί γιατί οι φορείς της κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποτύχει. Έχουν αποτύχει στην παιδεία, πλέον είναι εναρμονισμένη η λέξη διαφθορά με το κράτος. Ο αστυνομικός είναι ο πρώτος που πληρώνει το τίμημα της ρετσινιάς».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι αυτή τη φορά είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους.

«Από τις 11 Αύγουστου έχουμε ενημερώσει την Υπουργό Δικαιοσύνης και δεν μας έχει ενημερώσει για την αναβάθμιση κλιμάκων των αστυνομικών. Εμείς ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους αστυνομικούς οι οποίοι αυτή τη στιγμή λαμβάνουν σύμφωνα με το βιοτικό επίπεδο τον χαμηλότερο μισθό, δουλεύουν 25 ημέρες τον μήνα και έχουν 30% αποκοπές από τα επιδόματα τους. Αφυπηρετούμε στα 62, σε καμία άλλη χώρα δεν πάει το «σώμα» πέραν των 55 ετών εκτός από το Κόνγκο.

Εμείς ζητήσαμε από την υπουργό να καθίσουν να το δουν αφού είναι όλοι σύμφωνοι.  Να έρθουν να δώσουν στον χαμηλόμισθο αστυνομικό αυτό που του ανήκει με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος στην ΕΕ.

Απόψε έχουμε την συνεδρία της συντεχνίας μας για την τελική απόφαση» ανέφερε ο κος Λοιζίδης .

sigmalive.com