Έξω φρενών οι κυνηγοί με επίμαχο ερωτηματολόγιο Γυμνασίου στη Λάρνακα

Στιγμιότυπο 2019 03 07 15 Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών, Κυνήγι

Την έντονη αντίδραση του Κόμματος Κυνηγών Κύπρου προκαλεί ερωτηματολόγιο που υποβλήθηκε σε μαθητές Γυμνασίου σε σχολείo της επαρχίας Λάρνακας που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Εco Schools”, με θέμα το κυνήγι.

Στιγμιότυπο 2019 03 07 15 001 Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών, Κυνήγι

Με επιστολή μάλιστα, η Διευθύνση του σχολείου ενημερώνει τους μαθητές ότι όσοι απαντήσουν στο εν λόγω ερωτηματολόγιο θα επιβραβευθούν από 0,5 εώς μία μονάδα στον τελικό βαθμό του τετραμήνου, ανάλογα με τη συμμετοχή του τμήματος στο σύνολό του, παρά το γεγονός ότι οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο υποβάλλονται ανώνυμα!

53618326 2777305175828819 2118474854767263744 o 001 Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών, Κυνήγι

Έντονη αντίδραση των Κυνηγών

Έντονη ήταν η αντίδραση των οργανωμένων κυνηγών οι οποίοι χαρακτήρισαν το εν λόγω ερωτηματολόγιο προς τους μαθητές του Γυμνασίου ως “Ερωτηματολόγιο της ντροπής”.

Στιγμιότυπο 2019 03 07 14 Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών, Κυνήγι

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Κυπρίων Κυνηγών:

Το ερωτηματολόγιο της ντροπής!! 

Αυτό το ερωτηματολόγιο δόθηκε σε παιδιά γυμνασίου, με τις ευλογίες του Υπουργείου Παιδείας, για να βοηθήσει τους μαθητές να πάρουν 1 επιπλέον βαθμό, σαν δώρο!! Όπως θα διαβάσετε, καθοδηγεί και χειραγωγεί ανήλικα παιδιά, ΚΑΤΑ του κυνηγίου! Τώρα τι σχέση έχει αυτό το ερωτηματολόγιο με τα μαθηματικά, αδυνατούμε να κατανοήσουμε!

Έγινε γραπτή καταγγελία στο υπουργείο παιδείας και την επίτροπο περιβάλλοντος! Μπορείτε να την διαβάσετε πιο κάτω.

Παρόλα αυτά, δημόσια, ερωτούμε: Μέχρι πού θα φτάσετε κυρίες και κύριοι; Τι άλλο πρέπει να καταστρέψετε για να φέρετε την κοινωνία στα μέτρα σας; Μήπως έχει κανένας σας επίγνωση της θετικής επίδρασης της φύσης στον ανθρώπο ανέκαθεν; Μήπως αντιλαμβάνεται κανένας από σας ότι όσα παιδιά ακολουθούν τον πατέρα τους (ή την μητέρα τους) στο κυνήγι, μένουν μακριά από ουσίες και “διαφορετικότητες”; Αν αυτό θελετε για τα δικά σας παιδιά, δικαίωμα σας. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να δηλητηριάζετε τα μυαλά των δικών μας παιδιών. Αναλάβετε τις ευθύνες σας κυρίες και κύριοι, και απολογηθείτε δημόσια.

Προς: 
Υπουργείο Παιδείας 
Επίτροπο Περιβάλλοντος 
Εις προσοχή αρμόδιου υπευθύνου 
6η Μαρτίου 2019 
Αγαπητοί κύριοι,

Θέμα: Ηθικά και νομικά απαράδεκτο ερωτηματολόγιο στους μαθητές του γυμνάσιου Λευκάρων, Επαρχίας Λάρνακας

Δια της παρούσας επιθυμούμε να καταγγείλουμε σε όλους τους αρμόδιους υπευθύνους φορείς, την απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους τους Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο επέτρεψε την διανομή του επισυναπτόμενου ερωτηματολόγιου σε μαθητές γυμνασίου, με επιβράβευση μονάδων επί των βαθμολογιών τους εφόσον απαντήσουν.

Αρχικά είναι η θέση μας ότι το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου το οποίο αφορά το κυνήγι, τις επιδράσεις και αρνητικές συνέπειες του ως προωθείται μέσω αυτού, είναι απαράδεκτό να απευθύνεται υπό την μορφή διεξαγωγής έρευνας σε ανήλικα πρόσωπα, στα οποία ο νόμος απαγορεύει να διεξαγάγουν το συγκεκριμένο άθλημα – σπορ ως έχει καθιερωθεί.

Διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν να έχει επιτραπεί από το Υπουργείο, η διανομή του έντυπου και η διεξαγωγή της έρευνας αυτής χωρίς την συγκατάθεση των προσώπων που ασκούν την γονική μέριμνα των ανηλίκων, αφού από τις απαντήσεις των ανηλίκων είναι δυνατόν να προκύπτει μαρτυρία πράξεων ποινικών αδικημάτων εναντίον των προσώπων αυτών, αλλά και των ανηλίκων. Μην κρυβόμαστε πίσω από την σχετική παράγραφο περί ανωνυμίας των ερωτηματολογίων, εφόσον αναφέρεστε ξεκάθαρα και σε πίστωση επιπλέον μονάδων στους βαθμούς των παιδιών, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει ανώνυμα. Σας επισυνάπτεται και η σχετική έντυπη ενημέρωση.

Διερωτόμαστε ακόμα με ποια λογική διεξάγεται η έρευνα αυτή για να καταλήξει σε συμπεράσματα, πού ακριβώς θα χρησιμεύσουν και από ποια ομάδα ατόμων- από ανήλικους που ο νόμος δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν αυτά για τα οποία τους ζητείτε να απαντήσουν;

Είναι η θέση μας ότι η πρωτοβουλία σας είναι αντιδεοντολογική και προπαγανδιστική και θέλει να προωθήσει ατεκμηρίωτες και υποκειμενικές απόψεις σχετικά με το άθλημα του κυνηγιού. Η διανομή, του ερωτηματολόγιου αυτού, στο Γυμνάσιο Λευκάρων, με ερωτήσεις-απαντήσεις που τοποθετούνται καθαρά εναντίον του κυνηγίου, χειραγωγούν ανήθικα, ανήλικους μαθητές, χωρίς την συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Έχετε κάθε δικαίωμα να μην καταλαβαίνετε τους λόγους που υπάρχει το κυνήγι, όπως έχετε και το κάθε δικαίωμα να εκφέρετε την άποψη σας στα κοινά, εν τω μέτρω των αρμοδιοτήτων σας. 
Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα, να χειραγωγείτε με αυτόν τον τρόπο ανήλικους μαθητές και να καταφέρεστε μέσω των ερωτήσεων σας με αυτό τον τρόπο εναντίον μιας άγνωστης για σας δραστηριότητας,

Υπάρχουν, αρμόδια σώματα για τη σύσταση οποιουδήποτε ερωτηματολογίου επί του θέματος που διαλέξατε και που πιθανόν να σας ενδιαφέρει να επικοινωνήσετε μαζί τους, όπως είναι το Ταμείο Θήρας, η Κυνηγετική Ομοσπονδία και το Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση και ακύρωση του ερωτηματολογίου, άμεση δημόσια απολογία και καλούμε τα αρμόδια πρόσωπα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα των νομικών μας δικαιωμάτων.

Μετά τιμής, 
Νικόλας Προδρόμου 
Πρόεδρος Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Famagusta.News