Φόνος Καλλιτσιώνη: «Έκαψε» τους 2 το CCTV – Άλλα είπαν κι άλλα έδειξε

450829a4f4262c1f1951c57d9b177d13 exclusive, Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, φόνος Καλλιτσιώνη

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι δυο για την δολοφονία Καλλιτσιώνη. Ενώπιον Δικαστηρίου Αμμοχώστου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που οδήγησαν τους ανακριτές της υπόθεσης στη σύλληψή τους.

Οι δυο κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για κατάθεση στις 26 Ιουνίου. Και οι δυο τους δήλωσαν ότι το βράδυ της δολοφονίας βρίσκονταν στις Βρυσούλλες. Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος ύποπτος είπε ότι ήταν στο σπίτι του από τις 18.30 ενώ ο δεύτερος είπε ότι πήγε στο σπίτι του πρώτου γύρω στις 20.30. ισχυρίστηκαν ότι ενημερώθηκαν για τον θάνατο του Καλλιτσιώνη γύρω στις 23.30 από στενό φιλικό τους πρόσωπο και μετά επισκέφθηκαν το άτομο αυτό στο σπίτι του στην Αγία Νάπα.

Έλεγχος σε κλειστά κυκλώματα της περιοχής του σπιτιού του πρώτου υπόπτου εντόπισε ότι στις 25 Ιουνίου στις 20.21 ο δεύτερος ύποπτος παρκάρει έξω από το σπίτι του πρώτου και αφού πιάνει από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ένα σακίδιο και ένα μαύρο κράνος πάει προς το γκαράζ της πολυκατοικίας. Στις 21.05 δυο πρόσωπα που φορούσαν κράνος βγαίνουν από το γκαράζ και επιβιβάζονται σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και αποχωρούν.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, με βάση τον σωματότυπο φαίνεται ότι οδηγός ήταν ο πρώτος ύποπτος και συνοδηγός ο δεύτερος. Οι δυο εντοπίζονται ξανά στο κλειστό κύκλωμα στις 00.09 της 26 Ιουνίου να επιστρέφουν στην κατοικία πεζοί και χωρίς να φέρουν κράνη. Σε κάποια στιγμή ο πρώτος φαίνεται να κινείται με προσοχή έξω από το γκαράζ της πολυκατοικίας και κρατούσε στο χέρι άγνωστο αντικείμενο το οποίο μετέφερε σε άγνωστο σημείο στην πίσω πλευρά της περίφραξης του σπιτιού.

Μετά από μισό περίπου λεπτό ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να επιστρέφει πίσω στο ίδιο σημείο χωρίς το άγνωστο αντικείμενο, κρατώντας μόνο το φανάρι. Ακολούθως και στις 00.25 οι δυο τους φαίνονται να βγαίνουν από το γκαράζ του σπιτιού, να μπαίνουν στο αυτοκίνητο του δεύτερου που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του πρώτου. Ακολούθως έφυγαν από το σημείο.

Πηγή: Sigmalive