Φόνος “Βαλεντίνο”: Εντοπίστηκαν πατημασίες και φυσίγγια

Νέα Αμμοχώστου, Ορμήδεια, Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, φάνος καλοψιδιώτης, ΦΟΝΟΣ

Με μια γκαγκστερική εγκληματική ενέργεια το βράδυ της Πέμπτης, άγνωστοι έβγαλαν από τη μέση και έκλεισαν διά παντός το στόμα σε 29χρονο από την Ορμήδεια, ο οποίος ήταν άτομο που «γνώριζε πολλά» για τη δράση πολλών στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνος, ο οποίος το 2016 είχε τραυματιστεί από σφαίρα, καθώς ήταν ανάμεσα στα άτομα που συνόδευαν τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, το βράδυ της δολοφονίας του.

Το προχθεσινό είναι το τέταρτο έγκλημα, τα τελευταία οκτώ χρόνια, το οποίο διαπράττεται στα τέλη Ιουνίου και σχετίζεται με την οικογένεια Καλοψιδιώτη. Στις 23 Ιουνίου 2012 διεπράχθη το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα με θύματα πέντε φρουρούς ασφαλείας του Φάνου Καλοψιδιώτη. Στις 20 Ιουνίου 2014 διεπράχθη ο φόνος του Γιάννου Καλοψιδιώτη, πατέρα του Φάνου. Στις 23 Ιουνίου 2016, διεπράχθη το τετραπλό φονικό με θύματα τον Φάνο Καλοψιδιώτη, το ζεύγος Χατζηευθυμίου και έναν εκ των δραστών. Προχθές, στην αλυσίδα αίματος προστέθηκε και ο φόνος του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του Φάνου Καλοψιδιώτη μέχρι τη δολοφονία του.

Το γεγονός αυτό, ότι όλα τα εγκλήματα διαδραματίστηκαν μήνα Ιούνιο, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Αστυνομία, ως προς την πιθανή κατεύθυνση που πρέπει να στραφούν οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Κατά ένα σενάριο, η δολοφονία του Βαλεντίνου, όπως ήταν γνωστός ο Καλλιτσιώνης, ήταν ένα ακόμη κτύπημα στο «στρατόπεδο» του άλλοτε κραταιού Φάνου Καλοψιδιώτη, στη νυχτερινή ζωή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Την ίδια στιγμή, όμως, προβληματισμό στους ανακριτές προκαλεί και το γεγονός ότι λόγω των δραστηριοτήτων του ο Βαλεντίνος είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Όσον αφορά στα γεγονότα της Πέμπτης, η Αστυνομία κράτησε κλειστά τα χαρτιά της. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο 29χρονος φαίνεται να γνώριζε και να φοβόταν κάτι το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό επέλεγε κάποιες νύχτες και κοιμόταν στο πατρικό του στην Ορμήδεια και όχι στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την οικογένειά του αλλού. Ωστόσο, οι εκτελεστές του φαίνεται ότι παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις του και μάλλον δεν είναι τυχαίος ο τρόπος που έδρασαν για να τον δολοφονήσουν. Ήταν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, όταν ο 29χρονος εξήλθε από την πόρτα της κουζίνας στην πατρική του οικεία. Παρόλο που η κατοικία βρίσκεται στον κύριο δρόμο Ορμήδειας-Ξυλοτύμπου, ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές (το δεύτερο σενάριο φαίνεται επικρατέστερο), ήξεραν πώς να κρυφτούν στον χώρο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις καραδοκούσαν πίσω από θάμνους ανατολικά της οικείας, όπου δεν υπάρχουν κοντά άλλα σπίτια. Μόλις ο Καλλιτσιώνης εξήλθε και ενώ ήταν ακόμη στη βεράντα της κουζίνας, δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες.

Οι κραυγές απόγνωσης και τρόμου των γονέων του ξεσήκωσαν σε κλάσματα τη γειτονιά. Έντρομοι οι γείτονες μετά τους πυροβολισμούς προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι έγινε. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, κάποια άτομα φέρονται να ανέφεραν στους ανακριτές της υπόθεσης, ότι δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς άκουσαν μαρσαρίσματα μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού στο σημείο, καθώς απομακρυνόταν με μεγάλη ταχύτητα. Πίσω στη βεράντα της κουζίνας της πατρικής οικείας του Παναγιώτη, οι όποιες απέλπιδες προσπάθειες των γονιών του να του προσφέρουν κάποια βοήθεια, απέβησαν μάταιες, καθώς ο 29χρονος εξέπνευσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, το θύμα είχε απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία, για διάφορες υποθέσεις κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέτα και Νικόλας Χαραλάμπους, ενώ λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον κορωνοϊό δεν έγινε γνωστό πότε θα γίνει η νεκροτομή στη σορό του θύματος.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος