Καμπανάκι στην Αμμόχωστο – Το safe pass, οι έλεγχοι και οι εισηγήσεις

BOAT PARTY PAXOS 2 exclusive

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσοστού θετικότητας στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η νέα έξαρση του κορωνοϊού θορύβησε την Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να εξετάζει την εφαρμογή του safe pass σε εξωτερικούς χώρους.

Το καλοκαιρινό σκηνικό σε συνδυασμό με τις χαλαρώσεις οδήγησε σε αύξηση του ποσοστού θετικότητας στην επαρχία Αμμοχώστου, μια άκρως τουριστική περιοχή η οποία σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς των Κέντρων Αναψυχής και Διασκέδασης, αλλά και με την Αστυνομία, οι οποίοι κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους και παράλληλα έριξαν φως στις προβληματικές πτυχές που κρούουν καμπανάκι κινδύνου.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής της επαρχίας Αμμοχώστου, Βάσος Ξυδιάς ανέφερε ότι τα μέλη τους εφαρμόζουν κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εφαρμογής του safe pass σε εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός των εστιατορίων από τα κέντρα διασκέδασης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να ψάξει αλλού τις ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο το 30% των κέντρων διασκέδασης, ενώ κατήγγειλε παράνομα υποστατικά τα οποία δουλεύουν με εξωτερικού χώρους χωρίς άδεια και με τον μανδύα των κέντρων αναψυχής ως εστιατόρια. «Αυτά τα μαγαζιά βάζουν χιλιάδες κόσμο μέσα και δουλεύουν μέχρι τις πρωινές ώρες».

Ο κύριος Βασίλειου ξεκαθάρισε ότι ο Σύνδεσμος τους εκπροσωπεί μόνο τα κλειστά κέντρα διασκέδασης, ενώ επεσήμανε ότι από τον Νοέμβριο εισηγήθηκαν την εφαρμογή του liberty pass, χωρίς όμως να εισακουστούν από τους αρμόδιους. Καταληκτικά ανέφερε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να δέχονται μόνο τους εμβολιασμένους πελάτες.

Το SigmaLive επικοινώνησε και με την Αστυνομία και τον Εκπρόσωπό της ο οποίος επανέλαβε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι Παγκύπρια και ειδικά στην επαρχία Αμμοχώστου. Ο κ.Ανδρέου είπε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τις τοπικές αρχές κάθε πόλης.