Καραγιάννης: Πιο αυστηρά από τις εισηγήσεις μας τα νέα μέτρα

Πού έσφιξε τα ζωνάρια η Κυβέρνηση

803487A7 C24A 40BA A283 884742A1FAF6 Coronavirus, νέα μέτρα, Πέτρος Καραγιάννης

Πιο αυστηρά ακόμη και από τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων είναι σε πολλά σημεία τα μετρά που ανακοινωθήκαν σήμερα από τον Υπουργό Υγείας,  τόνισε μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως  εξήγησέ τα μέτρα που τελικά ανακοινώθηκαν είναι πιο αυστηρά από τις εισηγήσεις τόσο για τους χώρους εστίασης όσο και για τον εκκλησιασμό. Χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης ανέφερε:

Δείτε επίσης: Όλα τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Αναλυτικά ο  Πέτρος Καραγιάννης είπε:

Έπρεπε να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα. Πιο αυστηρά από ότι ανέμενα για να είμαι ειλικρινής.  Πανικοβλήθηκαν όλοι από τα χθεσινά αποτελέσματα,(ανάμεσα τους και εμείς)  τα οποία θα επαναληφθούν για τουλάχιστον τις επόμενες δύο μες τρεις μέρες. ΄

Είχε συζητηθεί η μερική λειτουργία κάποιων χώρων εστίασης και τελικά μπήκαν σε ολικό κλείσιμο.  Τα καταλαβαίνω από την στιγμή που κλείνουν τα λύκεια πρέπει να κλείσουν και χώροι  που μπορούν να βρίσκονται.

Για τον εκκλησιασμό είχαμε πει να πέσουν οι αριθμοί. Χρειαζόμαστε δραστικά μετρά για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

Αν μπούμε στην περίοδο των Χριστουγέννων με τέτοιους αριθμούς δεν θα είναι καλός οιωνός για το τι θα συμβεί τις πρώτες εβδομάδες του Γενάρη.

Δείτε επίσης: ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνουν χώροι εστίασης – Όλα τα μέτρα αναλυτικά

Όλοι αναμένουμε ένα τρίτο κύμα και ελπίζουμε να το περιορίσουμε με αυτά τα μέτρα.

Μάλλον θα υπάρξει μια μικρή χαλάρωση τις γιορτές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από εμάς του ίδιους. Εάν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας δεν θα κάνουμε πολλά πράγματα. Αντίθετα θα τα κάνουμε χειρότερα.

Δείτε επίσης: ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνουν Λύκεια και Εκκλησίες – Όλες οι πληροφορίες

Ο ιός δεν είναι περιορισμένος μόνο στις πόλεις. Είναι παντού. Αυτή την στιγμή που είναι ελεύθεροι και η διακίνηση κάποιοι ίσως να μην εφαρμόζουν τα μέτρα όπως πρέπει.

Πηγή: Omega