Καρούσος: Εξώδικα delivery από το 2021 με τις νέες κάμερες στους κυπριακούς δρόμους [ΒΙΝΤΕΟ]

90 νέες κάμερες στους δρόμους με σκοπό την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

lz1fyitupve Γιάννης Καρούσος

Αρχές του 2021 αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή εγκατάσταση των 90 νέων καμερών που θα τοποθετηθούν στους κυπριακούς δρόμους για καταγραφή των παραβάσεων των ορίων ταχύτητας και την έκδοση εξώδικων προστίμων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, εξήγησε πως πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες για να λήξει η προθεσμία που υπάρχει για την κατάθεση της οποιασδήποτε προσφυγής.

Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον κύριο Καρούσο, τελειώνει σε μια εβδομάδα περίπου και αν δεν υπάρχει προσφυγή θα πέσουν οι υπογραφές και στη συνέχεια θα αρχίσει η εγκατάσταση των εν λόγω καμερών.

Ο Υπουργός σημείωσε πως η εγκατάσταση και για τις 90 κάμερες θα ολοκληρωθεί 21 μήνες μετά από την ημέρα που θα υπογράψει η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο.

«Όμως υπάρχουν κάποια στάδια. Ένα πιλοτικό στάδιο, η πρώτη φάση και η δεύτερη φάση. Το πρώτο στάδιο θα είναι μέσα στους πρώτους 6 μήνες, όπου θα πρέπει να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν πιλοτικά 4 κινητές κάμερες και 4 σταθερές. Τους επόμενους 4 μήνες πρέπει να εγκατασταθούν ακόμα 16 κινητές, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί ο αριθμό των κινητών καμερών που σε σύνολο θα είναι 20, και ακόμα 20 σταθερές. Και όταν ολοκληρωθεί αυτή η φάση ακόμα 4 μήνες μετά, θα έχουμε την εγκατάσταση και την ολοκλήρωση των υπολοίπων που μένουν (περίπου 66 ακόμα σταθερές κάμερες)», εξήγησε ο Υπουργός Μεταφορών.

«Επομένως αν όλα παν καλά και δεν υπάρχουν προσφυγές, την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουμε με την υπογραφή του συμβολαίου και την εγκατάσταση αυτού του συστήματος», υπογράμμισε ο κος Καρούσος.

Ερωτηθείς αν τα εξώδικα σε τυχόν παραβάσεις θα μας αποστέλλονται ταχυδρομικός στο σπίτι, ο κος Καρούσος απάντησε θετικά, ενώ παράλληλα εξήγησε πως τη λειτουργία του συστήματος να την αναλάβει ο ανάδοχος

Πηγή: Αντ1