ΚΑΡΟΥΣΟΣ: Ο πρώτος υπουργός που θα κινείται με ποδήλατο αντί με λιμουζίνα

Δυο ηλεκτρικά ποδήλατα παρήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών, ένα για τον ίδιο και έναν για τον αστυνομικό της φρουράς του

karousos podilato exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Τα δύο ηλεκτρικά ποδήλατα που παρήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών, ένα για τον ίδιο και έναν για τον αστυνομικό της φρουράς του (είναι υποχρεωτικό να συνοδεύεται στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις), έχουν καταφθάσει και… δοκιμάζονται στην Αγία Νάπα πριν μπουν στην… κυκλοφορία εντός της πρωτεύουσας.

Ο Γιάννης Καρούσος δεν αρκέστηκε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είχε πάρει ο Μάριος Δημητριάδης για να δείξει το παράδειγμα της βιώσιμης μετακίνησης και της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και το παίρνει ένα βήμα παρακάτω φέρνοντας μια νέα εποχή στην υπουργική μετακίνηση!

Με τα ηλεκτρικά ποδήλατα επιθυμεί να μετακινείται στις υποχρεώσεις του, όπου βεβαίως αυτές είναι σε μια απόσταση που σηκώνει η μετακίνηση με το ποδήλατο. Θα μπορεί για παράδειγμα να πηγαίνει στη Βουλή με το ποδήλατο ή ακόμη και στο Προεδρικό ή και μακρύτερα εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν!

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του Πολίτη ο κ. Καρούσος το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πολύ αποτελεσματικό στις ανηφόρες γιατί ο ποδηλάτης καταβάλλει λιγότερη προσπάθεια για να τις ανέβει. Ήδη από τις δοκιμές που κάνει με τα νέα ποδήλατα, αυτό διαπιστώνει.

Βασικά ο τρόπος που λειτουργεί το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι η αποθήκευση ενέργειας κατά τη διάρκεια της χρήσης των πεταλιών, η οποία χρησιμοποιείται όπου μειωθούν οι δυνάμεις του ποδηλάτη.

Το πραγματικό πλεονέκτημα όμως που προσφέρει το ηλεκτρικό ποδήλατο, είναι όντως η αποτελεσματικότητα στις ανηφόρες ή όταν υπάρχει κόντρα αέρας. Ουσιαστικά συμβάλλει στη μείωση της κούρασης κατά την ποδηλασία και ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες κάνει πιο εύκολη τη μετακίνηση και σίγουρα με λιγότερο ιδρώτα!

Ίσως η κίνηση του υπουργού Μεταφορών να παραδειγματίσει τους Κύπριους οι οποίοι για να πάνε στο περίπτερο της γειτονιάς παίρνουν το αυτοκίνητο!

Τα εναλλακτικά μέσα διακίνησης, σε συνδυασμό με το λεωφορείο, μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον για την Κύπρο, όπου οι αποστάσεις είναι μικρές. Αναμένεται πως με τις προσπάθειες που θα γίνουν για να καταστεί δυσκολότερη η χρήση Ι.Χ. (π.χ. λεωφορειολωρίδες-μονοδρομήσεις), σταδιακά μία μερίδα ατόμων θα μετακινηθεί στα εναλλακτικά μέσα.

Να υπενθυμίσουμε πως όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο «Π» ο κ. Καρούσος προωθεί πρόταση για επιδότηση των ποδηλάτων για προώθηση της χρήσης τους.