Κατεχόμενα: Αντιδρούν οι τ/κ αρχιτέκτονες για την ανέγερση νέου νοσοκομείου

«Ο σχεδιασμός όλων των έργων που θα υλοποιηθούν στη ”χώρα” θα πρέπει να γίνει από κοινού με ντόπιους αρχιτέκτονες και μηχανικούς»

BDBAFEFD C959 4A53 AFA1 E9A242517C8A

Ο σχεδιασμός όλων των έργων που θα υλοποιηθούν στη «χώρα» θα πρέπει να γίνει από κοινού με ντόπιους αρχιτέκτονες και μηχανικούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο τ/κ αρχιτεκτόνων μηχανικών, σημειώνοντας ότι για το νέο «δημόσιο» νοσοκομείο 500 κλινών που προγραμματίζεται να γίνει, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός στο εξωτερικό.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι το επιμελητήριο έχει υπογραμμίσει σε όλες τις συναντήσεις αλλά και στα δελτία Τύπου, την σημασία της απόκτησης δημόσιων κτιρίων μέσω αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις, αναφέρεται, έμαθαν από τις δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» που επισκέφθηκε την «υπουργό υγείας», ότι θα κατασκευαστεί νέο «κρατικό» νοσοκομείο 500 κλινών και πως το έργο «θα ξεκινήσει από το εξωτερικό».

«Βλέπουμε ότι επιδεικνύεται ξανά η ίδια στάση και συμπεριφορά και αγνοούνται οι θεσμοί της χώρας μας και οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί που έχει εκπαιδεύσει».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται στους «κυβερνητικούς αξιωματούχους» ότι οι «νόμοι» της «τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος,  είναι σαφείς και ξεκάθαροι. Ο σχεδιασμός όλων των κατασκευών που θα υλοποιηθούν στη «χώρα», σημειώνεται, θα πρέπει να γίνει από κοινού με ντόπιους αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Το τρ/κ επιμελητήριο χαρακτηρίζει απαράδεκτη αυτή τη στάση από πλευράς «κυβέρνησης», ου τηρείται με συνέπεια, προσθέτοντας ότι για άλλη μια φορά έγινε ένα λάθος αγνοώντας τους θεσμούς και το εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της «χώρας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ