Και επίσημα ο Γιώργος Σαββίδης ο νέος υπ. Δικαιοσύνης

Προεδρικό Διορισμός, Υπουργός Δικαιοσύνης

Και επίσημα ανακοινώθηκε το όνομα του δικηγόρου Γιώργου Σαββίδη για τη θέση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο εκλεκτός του Προέδρου Αναστασιάδη για τη διαδοχή του Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, εργάζεται στη Λεμεσό και κατάγεται από την Αμμόχωστο.
Στην επιλογή του φαίνεται να λειτούργησε και η καταγωγή του, καθώς εκφράστηκαν παράπονα τον τελευταίο καιρό για τη μη επιλογή Αμμοχωστιανών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος προτίμησε έναν μάχιμο δικηγόρο και η πλάστιγγα έγειρε προς τον δικηγόρο Γεώργιο Σαββίδη, του οποίου ο πατέρας είχε υπηρετήσει από ανώτατη θέση στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, που γνωρίζει εκ των ένδον πως λειτουργεί.

Σε τοποθέτησή του για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως πρόκειται για έναν «δικηγόρο με μακρά πείρα, από οικογένεια δικαστικών και γνωρίζει συνεπώς από τα θέματα Δικαιοσύνης».

Όσον αφορά τον Ιωνά Νικολάου, ο Πρόεδρος επανέλαβε το πόσο εργατικός και σημαντικός υπουργός ήταν, κάνοντας λόγο για έναν εκ των στενότερων συνεργατών του, εδώ και πολύ καιρό.

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης

Αύριο το πρωί θα γίνει, στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Σαββίδη. Το όνομά του αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα επίσημα.
Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα το μεσημέρι αύριο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παραλαβής/παράδοσης του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γιώργος Σαββίδης είναι ο ιδρυτικός συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της GEORGE L. SAVVIDES & CO. Εισήχθη στον Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου το 1984, μετά από σπουδές στο Λονδίνο και στο Έξετερ.

Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου, σε θέματα συγχωνεύσεων, κοινοπραξιών, συμφωνιών μετόχων, εταιρικής χρηματοδότησης, εισαγωγής εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, χρηματοδότησης ναυτιλίας και άλλα.

Ασχολείται κυρίως με εταιρικά, ναυτιλιακά, θέματα φορολογίας, εμπορικά, ασφάλειες και τράπεζες, ενώ είναι συνεργάτης του Chartered Institute of Arbitrators, και μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Δικηγόρων.

Έχει πολλές δημοσιεύσεις, ενώ πραγματοποίησε πολλές παρουσιάσεις και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τον διεθνή φορολογικό σχεδιασμό ή τη διαχείριση νομικών εταιρειών.

Πηγή: philenews