Κίτρινη προειδοποίηση για πυκνή ομίχλη στα ορεινά και ημιορεινά

Κίτρινη προειδοποίηση για πυκνή ομίχλη σε ορεινά και ημιορεινά εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πυκνή ομίχλη αναμένεται κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά η και ημιορεινά. Κατά τη διάρκεια της ομίχλης η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ως πολύ περιορισμένη.

Η προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 6:00 το απόγευμα σήμερα, μέχρι τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικά ελαφρές βροχές καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά, νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά πιθανόν να επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ από αργά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή αναμένεται μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 67 εκατοστά.

Πηγή: Reporter