«Κλειδώνει» σήμερα ο κατώτατος μισθός

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για τον κατώτατο μισθό

1CD03378 1C27 4FD8 A551 361A62C5019B

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον κατώτατο μισθό, αφού ο Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, έχει συνάντηση με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, για μία τελευταία προσπάθεια για να εξευρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών, όσον αφορά τη θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού στην Κύπρο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, και ο κ. Κούσιος θα καταθέσει ενώπιον των κοινωνικών εταίρων την τελική του πρόταση για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε, δεν αποκλείεται ο Υπουργός Εργασίας, αφού καταθέσει το προσχέδιο του στους κοινωνικούς εταίρους, στη συνέχεια να το μεταφέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο.

Κατά την τελευταία συνάντησή του με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, στις 9 Αυγούστου, ο κ. Κούσιος είχε δηλώσει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορές στις προσεγγίσεις μεταξύ εργοδοτικής πλευράς και συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της θέσπισης του κατώτατου μισθού.

Ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η προσπάθειά του είναι να συγκεράσει τις απόψεις, αλλά στο τέλος της ημέρας, η απόφαση θα ληφθεί από την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρξει εθνικός κατώτατος μισθός. «Η προσπάθεια είναι να συγκλίνουν οι απόψεις κατά το δυνατόν, γιατί συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Το διάταγμα θα εκδοθεί με βεβαιότητα, ανεξαρτήτως διαφορών», σημείωσε ο κ. Κούσιος.