Κλειδώνουν «πασχαλινές» χαλαρώσεις σήμερα στο Υπουργικό

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς "πλαφόν" στον αριθμό ατόμων - Κατάργηση Safe Pass και σε εσωτερικούς χώρους από 15 Μαΐου

amnoerifia 14

Η κατάργηση του περιορισμό στον αριθμό ατόμων για συναρθροίσεις και η κατάργηση του safepass σε όλους τους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να επικυρωθούν στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε χθεσινή συνεδρία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή έπεσαν στο τραπέζι οι πιο πάνω εισηγήσεις για άμεση εφαρμογή, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν Πάσχα χωρίς «πλαφόν» στον αριθμό συνδαιτημόνων μετά από 2 χρόνια.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί με το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η κατάργηση του ορίου ατόμων σε τραπέζι και οικίες, από την Παρασκευή, καθώς και αναστολή της υποχρέωσης για παρουσίαση SafePass σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Κατάργηση SafePass από 15 Μαΐου και σε εσωτερικούς χώρους 

Επιπλέον αναμένεται να ανακοινωθεί και η αναστολή της υποχρέωσης για παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους, από τις 15 Μαΐου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, εξαιρουμένων όμως των χώρων εστίασης, διασκέδασης, οίκων ευγηρίας και νοσοκομείων.

Για τις 15 Μαΐου, είναι πιθανό να ανακοινωθεί και η άρση της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών όπως και η αναστολή του μέτρου ‘test-to-stay’, με εξαίρεση στους επαγγελματίες υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, και τα όσα διαμείφθηκαν χθες στη συνάντησή τους με τον Υπ. Υγείας, η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι η καλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών, γεγονός που επιτρέπει περαιτέρω χαλαρώσεις αυτή την στιγμή.