Κόμμα για τα Ζώα: Τα φίδια ξύπνησαν και κάποιοι άλλοι υπνώττουν

«Να γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα σε σχέση με τη διαχείριση των φιδιών»

b snake

To Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τον Υπουργό Γεωργίας και τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος όπως επιτέλους «κάνουν τα αυτονόητα σε σχέση με τη διαχείριση των φιδιών και κυρίως αυτών που είναι δηλητηριώδη», ενώ προειδοποιεί ότι αν οι αρμόδιοι δεν λάβουν μέτρα οι πολίτες θα αγανακτήσουν και θα αρχίσουν να σκοτώνουν τα φίδια, όπου και οπουδήποτε τα βρουν, και ας είναι προστατευόμενα.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Τα φίδια ξύπνησαν και κάποιοι άλλοι υπνώττουν. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχει εντοπίσει εδώ και μερικά χρόνια την αδυναμία του κράτους να φροντίσει το σοβαρό θέμα που αφορά τη διαχείριση των φιδιών (κυρίως αυτών που είναι δηλητηριώδη). Σημαντικό να σημειωθεί, πως μόνο το τελευταίο μήνα είχαμε τρία περιστατικά δαγκώματος από φίδι και εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

Τι θα γίνει επιτέλους; Που θα απευθύνονται οι πολίτες όταν εντοπίζουν ξαφνικά φίδια έξω από την πόρτα τους, στην αυλή τους, ή στο απέναντι χωράφι όταν κάνουν την βόλτα τους; Θα υπάρξει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να βγει ξεκάθαρα να δώσει εξηγήσεις;

Εδώ και χρόνια το πρόβλημα έχει αναφερθεί σε τρεις υπουργούς και φαίνεται ότι κανένας δεν βάζει αυτί να ακούσει και να φροντίσει να επιλυθεί άμεσα το θέμα αυτό. Πρωταρχικά, απαιτείται άμεση εκπαίδευση των λειτουργών του κράτους από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι οποίοι θα έχουν ως αποκλειστική ευθύνη την σύλληψη και μεταφορά των φιδιών σε ασφαλή μέρος έξω στην φύση.

Μέχρι πότε θα συνεχίζουν κάποιοι να σφυρίζουν αμέριμνα χωρίς να δίνουν λύσεις; Ή απλά θα περιμένουμε τη δράση αυτή να την αναλαμβάνει ένας ιδιώτης ο οποίος τρέχει από τη μια επαρχία στην άλλη και να μην προλαβαίνει; Ο ιδιώτης όμως δεν δουλεύει δωρεάν, και είναι πλέον πρωτάκουστο και απαράδεκτο να πληρώνουν οι πολίτες την νύφη.

Καλούμε λοιπόν, για τελευταία φορά τον Υπουργό Γεωργίας και τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος όπως επιτέλους κάνουν τα αυτονόητα πριν οι πολίτες αγανακτήσουν και αρχίσουν να σκοτώνουν τα φίδια όπου και οπουδήποτε τα βρουν, και ας υποστηρίζουμε ότι είναι προστατευόμενα.