Κύπρια τραγουδίστρια συγκινεί: «48 χρόνια…Σε ομαδικό τάφο ο πατέρας μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κωνσταντίνα βρέθηκε καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου - 48 χρόνια και η πληγή παραμένει ανοικτή

lnewklfnklwenfkwelffe 5

48 χρόνια και η πληγή παραμένει ανοικτή. Η Κωνσταντίνα βρέθηκε καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εξιστόρησε τη δική της ιστορία, αφού ο πατέρας της είναι αγνοούμενος. Η Κωνσταντίνα μοιράστηκε τις εμπειρίες που είχε ως παιδί της βάρβαρης εισβολής του Αττίλα το 1974.

Όπως είπε ο πατέρας της είναι ακόμα αγνοούμενος λέγοντας ότι η οικογένειά της μέσω του DNA, τον αναζητά σε κάποιον ομαδικό τάφο.

Δώσαμε DNA…

«Η μαμά μου προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της, να φροντίσει 5 πέντε παιδιά έχοντας χάσει τον άντρα της, που είναι αγνοούμενος στον πόλεμο του 1974. Ξυπνάνε μνήμες, καταρρακώνεται η ψυχή σου και βιώνεις την παιδική σου ηλικία. Εγώ έζησα τον πόλεμο στην παιδική μου ηλικία, ξέρω και τον ήχο από τις σειρήνες και λέω δεν μπορώ να τις ξανακούσω.

Ξέρω και τον ήχο από τους βομβαρδισμούς, ξέρω την αιχμαλωσία γιατί τα δύο μου αδέρφια ήταν αιχμάλωτοι στον πόλεμο, ξέρω τι θα πει να έχεις συγγενείς αιχμάλωτους», εξομολογήθηκε αρχικά η Κωνσταντίνα για να συνεχίσει: «Ξέρω και το πιο δύσκολο πλήγμα το να έχουμε έναν άνθρωπο τον οποίο τον περιμένουμε να έρθει. Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε ότι μπορεί να έρθει και να είναι ζωντανός. Όταν περάσανε όμως 46 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, ξέρουμε πλέον ότι έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε να τον βρουν μέσα σε έναν ομαδικό τάφο, όπως έχουν βρει τόσους αγνοουμένους, μιλάμε για 2.000 αγνοουμένους».

Σε άλλο σημείο η τραγουδίστρια είπε: «Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που όταν γινόταν η ανταλλαγή αιχμαλώτων, ήμουν με τη φωτογραφία του πατέρα μου και περιμέναμε να μάθουμε κάποιο νέο απ’ αυτούς που επιστρέφανε και τους δίναν πίσω. Ξέρω πάρα πολύ καλά αυτή την ιστορία, αυτό το δράμα. Έχασα τον πατέρα μου στην εφηβεία, σε μια ηλικία που τον είχα τόση ανάγκη».

Η επίσκεψη στα Κατεχόμενα το 2004

Η Κωνσταντίνα αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψη που έκανε το 2004 στα κατεχόμενα. «Είναι ερείπια. Είδα τα σπίτια μας, το σπίτι της γιαγιάς μου που κάθονται Τουρκοκύπριοι μέσα. Η εκκλησία έχει γίνει περιστερώνας. Οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα, πληρώνουν το τίμημα των “μεγάλων” που δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Υπάρχει ένας φόβος και για αυτό που γίνεται σήμερα. Ελπίζω να κοιτάξουν και το θέμα της Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα.

Πηγή: protothema.gr