Κύπρος/2022 εικόνες ντροπής: Πολυκατοικίες ερείπια μέσα στη μούχλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολυκατοικία όπου μένουν 50 άτομα σε άθλιες συνθήκες - Οι κάτοικοι εκφράζουν κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση της πολυκατοικίας - Η αδιαφορία της πολιτείας

7d10f2420112b111cc410f2021a3da9f 2 απόγνωση, ΜΟΥΧΛΑ, πολυκατοικιεΣ

Εικόνες ντροπής κατέγραψε η κάμερα του ΣΙΓΜΑ στην ιστορική προσφυγική συνοικία Ομονοίας, στην οδό Τσέχοφ και Σαρανταπόρου στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα,σε πολυκατοικία όπου μένουν 50 άτομα υπάρχουν άθλιες συνθήκες με τους κάτοικους να εκφράζουν κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση της πολυκατοικίας αλλά και για την αδιαφορία της πολιτείας.

Στο σημείο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος, ο οποίος ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι η ίδια εικόνα υπάρχει σε πολλούς συνοικισμούς στην Κύπρο. «Φανταστείτε πως πέρασαν οι κάτοικοι χθες το βράδυ σε ένα κτίριο χωρίς μόνωση».

Πρόσθεσε ότι το κτίριο έχει πολλή υγρασία και μούχλα. «Εκτός από τη βιτρίνα της Λεμεσού, υπάρχουν και αυτές οι κατοικίες», είπε.

Ο κ. Κέττηρος ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές οι οποίες θα επισκεφθούν τη συνοικία, ενώ έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση ανελκυστήρων σε αυτές τις συνοικίες.

Ο κ. Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι λόγω του αποχετευτικού υπάρχει δυσοσμία, κουνούπια και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να καθίσουν έξω στη βεράντα τους, ενώ κάθε 10 μέρες φέρνουν βυτιοφόρο για να καθαρίσει το αποχετευτικό. «Κάποια πράγματα που γίνονται μόνο εμείς τα ξέρουμε», ανέφερε.

Από τη πλευρά του ο κ. Κέττηρος συμπλήρωσε ότι  είναι ανύπαρκτη η προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης. «Αυτό το επιβεβαιώνουν οι κάτοικοι που μένουν στους προσφυγικούς συνοικισμούς», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της Πολεοδομίας όπου και αναγνώρισε το πρόβλημα και του δόθηκε χρόνος για να παρουσιάσει προτάσεις στην Επιτροπή Προσφύγων.

Κατήγγειλε ότι δημόσιοι λειτουργοί εξέφρασαν τη δυσφορία τους επειδή προωθούνται ζητήματα στην Επιτροπή που αφορούν ορισμένα άτομα. «Κάποιοι κάθονται πίσω από τις γραφειάρες τους και δεν τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω τους», συμπλήρωσε ο κ. Κέττηρος.

Δείτε το βίντεο: