ΚΥΠΡΟΣ: Φρουρός ασφαλείας σε σχολείο με γυμνές φωτογραφίες μαθητών-Ανάστατοι οι γονείς

08 12 48 image 29

Σωρεία ερωτημάτων προκαλεί το επάγγελμα του 28χρονου που συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση σε σχέση με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας REPORTER, πρόκειται για φρουρό ασφαλείας λυκείου στη Λευκωσία, τον οποίον «έδωσε» μαθητής στις Αρχές που είχε αντιληφθεί τις πράξεις του, ενώ δεν ήταν ο μόνος, καθώς μαθήτριες που ήταν υποψιασμένες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, είχαν πάρει το κινητό του και εντόπισαν διάφορα αρχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίσαμε, ο νεαρός με τη χρήση πλαστών λογαριασμών στο facebook, χρησιμοποιώντας γυναικείο όνομα, προσέγγιζε ανήλικους, μεταξύ των οποίων και μαθητές του εν λόγω σχολείου όπου ήταν φρουρός.

Της σύλληψης προηγήθηκε η καταγγελία από ανήλικο πρόσωπο, σύμφωνα με την οποία, ο 28χρονος απέσπασε αριθμό φωτογραφιών και βίντεο, στα οποία ο ανήλικος απεικονιζόταν γυμνός.

Η Αστυνομία προχώρησε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη του 28χρονου, στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, απόκτησης / κατοχής, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία και πλαστοπροσωπίας μέσω συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε έρευνα, που έγινε στην οικία του 28χρονου, παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα μνήμης, τα οποία τυγχάνουν δικανικής εξέτασης.

Ανακρινόμενος, ο 28χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, καθώς επίσης και ότι έλαβε με τον ίδιο τρόπο αρχεία φωτογραφίας και βίντεο από ακόμη τέσσερα ανήλικα πρόσωπα.

Η σύλληψη του 28χρονου έφερε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ μαθητών, γονέων και καθηγητών.

Κληθείς να σχολιάσει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ τη σύλληψη του 28χρονου, ανέφερε πως, «οι φύλακες και γενικά οι επιτηρητές ασφαλείας είτε πρόκειται για γυμνάσιο είτε για δημοτικό είτε πρόκειται για οποιαδήποτε σχολική μονάδα, θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να γνωρίζουν οι εργοδότες τον πρότερο βίο τους και μετά να προσλαμβάνονται. Τους τοποθετούν σε αυτές τις θέσεις για να προσέχουν τους μαθητές και όχι να τους φέρνουν σε κίνδυνο».