Κύπρος: Κόλλησε λοίμωξη από νερό που ήπιε αλλά απεβίωσε λόγω ιατρικού λάθους

Σε τραγωδία κατέληξαν οι οικογενειακές διακοπές 63χρονου στην Κύπρο

36C9F236 AA68 46FD A09D 0286D3B25CFC

Σε τραγωδία κατέληξαν οι οικογενειακές διακοπές 63χρονου στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με την θανατική ανάκριση, απεβίωσε μετά από λοίμωξη που κόλλησε αλλά δεν έτυχε σωστής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο 63χρονος Colin Greenway, βρισκόταν για διακοπές στην Πάφο με την οικογένεια του όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία. Το δημοσίευμα μάλιστα αναφέρει ότι ο λόγος της ξαφνικής αδιαθεσίας του ήταν το εμφιαλωμένο νερό που είχε πιει.

Αφού αναχώρησε από την Κύπρο πήγε σε νοσοκομείο στη Βρετανία και διαγνώστηκε ότι είχε λοίμωξη από καμπυλοβακτηρίδιο. Κατά τη θανατική ανάκριση ακούστηκε ότι ο ιός του στομάχου σχετίζεται με την κατάποση μη επεξεργασμένου νερού ή την κατανάλωση μη ανεπαρκώς μαγειρεμένου κρέατος και θαλασσινών.

Δυστυχώς, ο γιατρός που τον εξέτασε στη Βρετανία του συνταγογράφησε τη μισή από τη συνήθη δόση φαρμάκου που χρησιμοποιείται για να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων αίματος. Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου 2022, ο άτυχος άντρας πέθανε από πνευμονική εμβολή στο σπίτι του.

Η DailyMail αναφέρει ότι κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της χώρας του δεν ελέγχθηκε σωστά η δόση που του χορηγήθηκε για τη λοίμωξη.

Η σύζυγός του ανέφερε ότι «τα παιδιά μου με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι βρήκαν τον μπαμπά τους νεκρό στο κρεβάτι. Άρχισα να ουρλιάζω. Ήμουν σε απόλυτο σοκ. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν πέθανε».  Συμπλήρωσε ότι και η ίδια είχε κολλήσει τη λοίμωξη αλλά δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Κατά τη θανατική ανάκριση, η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ο δικαστής σημείωσε ότι «μπορεί να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα, εάν τα νοσοκομεία δεν βελτιώσουν την προσέγγισή τους» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γιατρός είχε γράψει εσφαλμένη συνταγή, παρά το γεγονός ότι είχε σαφείς οδηγίες.