Κύπρος: Ο ταμίας έδινε 500ευρα και τα μετρούσε ως… 50ευρα

Πήγε στη Συνεργατική για ανάληψη σημαντικού ποσού και τώρα θεωρείται ύποπτη ότι πήρε κατά λάθος άλλες 40 χιλιάδες ευρώ. Η γυναίκα αρνείται πεισματικά ότι πήρε οποιοδήποτε άλλο ποσό εκτός από αυτό που ζήτησε, ενώ η Αστυνομία εξασφάλισε διάταγμα κράτησής της για τέσσερις ημέρες.

Πρόκειται για 55χρονη από τη Λευκωσία, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ως ύποπτη για κλοπή 40 χιλιάδων ευρώ και το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας που εξέδωσε εναντίον της διάταγμα τετραήμερης κράτησης. Εναντίον της διερευνάται υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από Συνεργατικό Τραπεζικό Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 8 Ιανουαρίου, 2018, η γυναίκα είχε επισκεφθεί Συνεργατικό για ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό της, ήτοι 16 χιλιάδες ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις, στη γυναίκα είχε δοθεί μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, από αυτό που είχε ζητήσει, δηλαδή άλλες 40 χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα αυτή να το παραλάβει και να φύγει από την τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταμίας όταν θα έκλεινε το ταμείο της ανακάλυψε το έλλειμμα και αμέσως προσέτρεξαν στις κάμερες ασφαλείας για να δουν πότε έγινε το λάθος.

Όπως φάνηκε, η ταμίας έδινε 500ευρα και τα μετρούσε ως 50ευρα, με αποτέλεσμα να γίνει το λάθος. Κάλεσαν την 55χρονη και της ανέφεραν την περίπτωση, αλλά αυτή αρνήθηκε ότι πήρε οποιοδήποτε άλλο ποσό πέραν αυτού που είχε ζητήσει.

Στη συνέχεια η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας που άρχισε έρευνες. Μάλιστα ερεύνησε την οικία της 55χρονης από την οποία παραλήφθηκε ποσό 30 χιλιάδων ευρώ. Για το ποσό αυτό η 55χρονη έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις και εξετάζεται το κλειστό κύκλωμα για να φανεί τι ακριβώς συνέβη. Η Αστυνομία προσανατολίζεται να ζητήσει ανανέωση του διατάγματος κράτησής της αφού οι εξετάσεις συνεχίζονται.

 

Source