Λιγότερη πληρότητα ξενοδοχείων-περισσότερα τα έσοδα από τις νέες αγορές

Πιο ανταγωνιστικές φέτος οι τιμές στα κυπριακά ξενοδοχεία

AE898C7E 3745 4C3D AAB3 C63F5F71F054

Λιγότεροι αλλά καλύτεροι, διότι ξοδεύουν πιο πολλά χρήματα, είναι οι τουρίστες φέτος στην Κύπρο.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ο φετινός τουρίστας επιλέγει να μείνει σε καλύτερο ξενοδοχείο και να ξοδέψει περισσότερα.

«Είμαστε κοντά στο 2019» 

Όπως σημείωσε, παρά το γεγονός ότι η πληρότητα είναι μικρότερη σε σχέση με το 2019, φέτος οι τιμές στα ξενοδοχεία της Κύπρου είναι πιο ανταγωνιστικές.

«Τα κυπριακά ξενοδοχεία είναι πιο ανταγωνιστικά σε σχέση με την Ελλάδα, η οποία έχει περισσότερη τουριστική κίνηση», εξήγησε.

Καλύτερο προφίλ τουρίστα 

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη η κύρια τουριστική αγορά είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν μικρές αγορές, οι οποίες βοήθησαν να καλυφθεί το κενό της ρωσικής αγοράς, όπως είναι το Ισραήλ, η Πολωνία και τα Ενωμένα Εμιράτα.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως ήταν για παράδειγμα η ψηφιακή καμπάνια που υλοποιήθηκε για την προώθηση της Πάφου».

Τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός καλύτερου προφίλ τουρίστα, λέγοντας ότι πρέπει να στοχεύουμε όχι μόνο ποσοτικά στον τουρισμό αλλά και ποιοτικά.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση είπε ότι η ακρίβεια των αεροπορικών επηρεάζει και τα αεροπορικά ταξίδια που καταλήγουν στη χώρα μας.

Πηγή: Economytoday