Με φωτοβολίδες και κροτίδες διαμαρτύρονται οι μαθητές έξω από το προεδρικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με φωτοβολίδες, κροτίδες και πανό έγινε η είσοδος των διαμαρτυρόμενων μαθητών στην περιοχή του Προεδρικού το πρωί της Πέμπτης

84533574aeaad1289049875a446ae4b1 1

Με φωτοβολίδες, κροτίδες και πανό έγινε η είσοδος των διαμαρτυρόμενων μαθητών στην περιοχή του Προεδρικού το πρωί της Πέμπτης (7/4).

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, η οδός Προεδρικού μέχρι και τη συμβολή με την οδό Αγίων Ομολογητών και Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.

1624ea2a8736f9

Σημειώνεται ότι οκτώ λεωφορεία  με μαθητές αναχώρησαν το πρωί από την Πάφο εκ των οποίων έξι από την Πάφο το κέντρο και την αστική περιοχή, ένα από το Πολέμι και ένα από την Πόλη Χρυσοχούς προκειμένου να μεταβούν στην Λευκωσία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και να διαμαρτυρηθούν για τα τετράμηνα.

Σύμφωνα με τον Βοηθό αστυνομικό διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου τα αυτοκίνητα αυτά ελέγχθηκαν από την Αστυνομία για την ασφάλεια των μαθητών καθώς επίσης έγιναν σχολαστικές έρευνες για την ύπαρξη κροτίδων σε μια προσπάθεια αποτροπής της χρήσης τους. Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως έλεγχος έγινε και για να αποτραπεί η μεταφορά οποιονδήποτε αντικειμένων.

Εξάλλου μαθητές δήλωσαν πως η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους εστιάζεται στο θέμα της εφαρμογής των Εξετάσεων Α τετραμήνου, αλλά και στην άρνηση του Υπουργείου, όπως ισχυρίζονται, να αναγνωρίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να λάβει τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, αλλά και την επιμονή του στη συνέχιση της εφαρμογής ενός θεσμού ο οποίος «έχει θυματοποιήσει χιλιάδες παιδιά, έχει αναστατώσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και δημιούργησε αφόρητη πίεση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων και ιδιαίτερα οι μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών έχουν σημείωσαν πως έχουν δεχθεί τεράστια πίεση κατά τη φετινή σχολική χρονιά, αφού η πανδημία για 3η συνεχή χρονιά, έχει αφήσει τα σημάδια της στην εκπαιδευτική διαδικασία, στα μαθησιακά αποτελέσματα και στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.