Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Ενδεχόμενο αναβολής δύο μηνών

Παράταση φαίνεται ότι παίρνει η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

vouli 2 αναβολή, Επιτροπή Εσωτερικών, μεταρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκισης

Παράταση φαίνεται ότι παίρνει η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ κατέθεσαν τις τροπολογίες τους γραπτώς. Τα υπόλοιπα κόμματα τοποθετήθηκαν προφορικά.

Επίσης, αναμένεται πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη, και το ΑΚΕΛ την Τετάρτη, σε σχέση με την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του «Π», το ΔΗΚΟ προσήλθε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών, χωρίς ουσιαστική πρόταση, καθώς χθες, σε πολύωρη συνεδρία της Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ στην παρουσία και του προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα της μεταρρύθμισης. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο θέμα των δημοψηφισμάτων κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», υπήρξαν διαφωνίες. Στα πλαίσια της συζήτησης έγινε εισήγηση από πλευράς του Νικόλα Παπαδόπουλου για να ζητηθεί γνωμάτευση από ανεξάρτητο φορέα αναφορικά με το θέμα της διεξαγωγής ή όχι τοπικών δημοψηφισμάτων και συγκεκριμένα για το κατά πόσον είναι δυνατή η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων ανά σύμπλεγμα και συνένωση με βάση τον χάρτη των 20 νέων δήμων που έχει στα χέρια της η Επιτροπή Εσωτερικών. Εισήγηση, ωστόσο, που αν και δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, φαίνεται πως είχε στόχο την αναβολή της ψήφισης της μεταρρύθμισης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

politis.com.cy