Ποινή φυλάκισης στον πατέρα που σκότωσε το αγγελούδι του -Το ταρακούνησε δυνατά γιατί έκλαιγε

Το άτυχο αγγελούδι απεβίωσε στο Μακάρειο λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, την οποία προκάλεσε ο κατηγορούμενος, αφού το ταρακούνησε έντονα και δυνατά

6F75C1DA A4BB 4D1E 9B86 CCFACEB98CA0

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε σήμερα σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 37χρονο κατηγορούμενο από την Βουλγαρία, ο οποίος παραδέχθηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον θάνατο της δύο μηνών κορούλας του.

Το άτυχο αγγελούδι απεβίωσε στο Μακάρειο στις 5/3/22 λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης,την οποία προκάλεσε ο κατηγορούμενος, αφού το ταρακούνησε έντονα και δυνατά.

Ο πατέρας δύο ημέρες μετά την σύλληψη του προέβη σε ομολογία και με μια κούκλα στα χέρια, υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού και στους ιατροδικαστές, τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 2 Μαρτίου 2022 στην οικία του, καθώς και τον τρόπο που ταρακούνησε το άτυχο βρέφος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα τα οποία έγιναν παραδεκτά και από τις πλευρές, ο 37χρονος κατηγορούμενος επέστρεψε από τη δουλειά κουρασμένος και το βρέφος έκλαιγε ασταμάτητα. Μη μπορώντας να ακούει το κλάμα του μικρού κοριτσιού, το σήκωσε από το κρεβατάκι του κρατώντας του από τις μασχάλες και στη συνέχεια το ταρακούνησε έντονα και με δύναμη, για να σταματήσει να κλαίει.

Κατά το συμβάν είπε ότι ήταν μόνος του στην κρεβατοκάμαρα και πως η μητέρα δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό αφού εκείνη την ώρα είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει το γάλα του βρέφους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τα ξημερώματα Σαββάτου 5 Μαρτίου 2022 , το άτυχο αγγελούδι δεν έκλαψε ξανά και κοιμόταν συνεχώς. Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης, ήταν τα ευρήματα της νεκροτομής του βρέφους την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το βρέφος έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα εγκεφάλου, υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού, πρόσφατο κάταγμα δεξιάς κλείδας και πρόσφατο κάταγμα στην αριστερή πλευρά. Μάλιστα στην ιατροδικαστική έκθεση επισημαίνεται ότι πρόκειται για κακόβουλη τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πράξη ή πράξεις που περιέχουν βίαιο κούνημα του βρέφους. Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη μητέρα είχε απαλλαχθεί από την υπόθεση χωρίς να κατηγορηθεί. Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε η δικηγόρος, Ευτυχία Μαρκουλλή.