Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα – Έρχεται άνοδος θερμοκρασίας

Δείτε αναλιτικά το δελτίο καιρού

stormy christmas Καιρός, ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Σχετικά ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι σήμερα, ενώ ψηλή πίεση σταδιακά αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δυνατό να σχηματιστεί τοπικά και στο εσωτερικό, κατά τις αυγινές ώρες.

Το Σαββατοκυρίακο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά.

Την Δευτερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 22 εκατοστά.