Προχωρούν σε στάση εργασίας την Δευτέρα οι δάσκαλοι

Την εισήγηση του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ για πραγματοποίηση μονόωρης στάσης εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, από τις 07:30 – 08:25, ενέκριναν οι Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της Οργάνωσης. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους κακούς χειρισμούς που έγιναν από πλευράς Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τις παρεμβάσεις γονιών, αλλά και για τα ελλείμματα που παρουσιάζει η στελέχωση των σχολείων.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της κάλπης το 93,7% (1931) των δασκάλων είπαν «ναι» σε μονόωρη στάση εργασίας, ενώ το 95,3% (1964) εξουσιοδότησαν την οργάνωση και για τον χειρισμό του θέματος των κλιματιστικών στα σχολεία με διάφορες δράσεις και μέτρα, μη αποκλειομένων και απεργιακών.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού γράφει:

Εξάλλου σε χθεσινή του ανάρτηση ο κ. Φυλακτού είχε γράψει:

«Η σιωπή και η μη αντίδραση είναι συνενοχή. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Του χρόνου, να έχει έγνοια και να ξέρει ότι εάν επαναλάβει τον κακό του εαυτό, θα έχει και πάλι αντίδραση. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα σταματήσουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση».

Πηγή: philenews