Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά την εισβολή»

Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Βαβατσινιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

62FBF1CF 2916 425A 83DB DE436DC8B366 ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Μιλάμε για μια τραγωδία και δεν υπάρχει προηγούμενο πλην της εισβολής, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός άμεσα.

Σε δηλώσεις του, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Βαβατσινιά, όπου παρακάθισε σε σύσκεψη και έτυχε ενημέρωσης για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «γενικά διαπιστώνεται μία από τις καταστροφικότερες πυρκαγιές και δυστυχώς με ανθρώπινα θύματα».

Διεμήνυσε στους κατοίκους της περιοχής πως «η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός άμεσα», για να προσθέσει πως «την ίδια ώρα θα είναι συμπαραστάτης και στις οικογένειες των θυμάτων».

Όπως είπε πρόκειται άμεσα να επισκεφθεί την Ορά, την Ακαπνού, την Επταγώνια, τον Αρακαπά, σημειώνοντας ότι «ευθύς αμέσως που θα κατασβεστούν οι πυρκαγιές οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί θα περιοδεύσουν πέραν των συνεδριών καταγραφής, για να έχουν άμεση επαφή με όλες τις κοινότητες και να στείλουν μήνυμα θάρρους ότι δεν θα αφήσουν κανένα εγκαταλελειμμένο στην τύχη του».

Απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να επαγρυπνούν «για όσους ασυνείδητα είτε εσκεμμένα, είτε ασυνείδητα» μπορεί να προκαλέσουν ανάλογες καταστροφές.

Πηγή: ΚΥΠΕ