Προωθείται υποχρεωτική χρήση κράνους για ποδηλάτες

Πρόταση Νόμου με σκοπό να καταστεί υποχρεωτική η χρήση ποδηλατικού κράνους κατά τη χρήση ποδηλάτου, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης.

commute on bicycle 1 κράνος, ποδηλάτες

Πρόταση Νόμου με σκοπό να καταστεί υποχρεωτική η χρήση ποδηλατικού κράνους κατά τη χρήση ποδηλάτου, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η τροποποίηση του περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμου, ώστε να συμπεριληφθεί στον Πίνακα Ι του βασικού νόμου το αδίκημα της μη χρήσης προστατευτικού κράνους από τους ποδηλάτες ή από πρόσωπο που μεταφέρεται σε ειδικό κάθισμα ή που επιβαίνει σε ποδήλατο για επιβολή εξώδικου προστίμου.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω αδίκημα προωθείται παράλληλα τροποποίηση του περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων Νόμος του 2018, ως έχει τροποποιηθεί, ώστε να καταστεί αδίκημα η μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά τροχαία ατυχήματα με θύματα ποδηλατιστές/ποδηλατίστριες τα τελευταία χρόνια, έχει την άποψη ότι η χρήση ποδηλατικού κράνους θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική, καθώς είναι προφανές πως το κράνος ενδέχεται να αποδειχτεί σωτήριο σε πάρα πολλές περιπτώσεις, προστατεύοντας τους πολίτες από βέβαιο θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, το νέο αυτό μέτρο καθίσταται ακόμα πιο αναγκαίο, αλλά και επείγον, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

• πριν μερικές μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε, ορθώς, την εφαρμογή Σχεδίου Επιχορήγησης της Αγοράς Ποδηλάτου, με σκοπό, ακριβώς, την ενθάρρυνση της χρήσης των ποδηλάτων στην Κύπρο και με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης των αυτοκινήτων, η οποία εντείνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα αστικά κέντρα.

• δεν υπάρχει στην Κύπρο ολοκληρωμένο και επαρκές δίκτυο ποδηλατοδρόμων ή/και ποδηλατολωρίδων, γεγονός που θέτει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τους ποδηλατιστές/ποδηλατίστριες, που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους δρόμους και τις λωρίδες των αυτοκινήτων, των λεωφορείων, των φορτηγών και, γενικώς, των μηχανοκινήτων οχημάτων.

• ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους για τους μοτοσικλετιστές, γεγονός υποβοηθητικό στην καλλιέργεια κουλτούρας εφαρμογής αυτής της νέας νομοθετικής διάταξης.

Καταλήγει αναφέροντας ότι ευελπιστεί σε συζήτηση και υπερψήφιση της εν λόγω Πρότασης σε Νόμο, το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την οδική ασφάλεια στη χώρα μας, να ενισχυθεί η ποδηλατική κουλτούρα εντός της κοινωνίας και να εμπεδωθεί ο σεβασμός στους ποδηλατιστές/ποδηλατίστριες.

philenews.com