Πρωτ. Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού: Μετά το οδοιπορικό στην Ελλάδα, εκδήλωση μνήμης στη Λευκωσία!

"Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» επιμένοντας στο ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ καλεί τον κυπριακό Ελληνισμό να εκφράσει ξανά το αίτημα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης για τους καταζητούμενους δολοφόνους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού"

9c269af48eb0d3c07d82fbb8da160b5b 1 exclusive, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού
Κορύφωση του μεγάλου οδοιπορικού που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, αποτελεί η εκδήλωση – που ταυτόχρονα θα είναι και συναυλία- στη Λευκωσία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας, με την Πρωτοβουλία μνήμης Ισαάκ-Σολωμού να καλεί “τον σύμπαντα κυπριακό Ελληνισμό να προσέλθει στο κέντρο της ημικατεχόμενης Λευκωσίας, λίγα μέτρα από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας και να διατρανώσει τον πόθο του λαού μας για δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία”.

Αυτούσια η ανακοίνωση

“Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» καλεί όλους τους πολίτες, φίλους, αδέρφια, μανάδες, γέρους και παιδιά, να προσέλθουν παντοιοτρόπως στην εκδήλωση μνήμης, στη συναυλία αξιοπρέπειας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Καλεί τον σύμπαντα κυπριακό Ελληνισμό να προσέλθει στο κέντρο της ημικατεχόμενης Λευκωσίας, λίγα μέτρα από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας και να διατρανώσει τον πόθο του λαού μας για δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία.
Η εκδήλωση μνήμης, ταυτόχρονα και συναυλία, αποτελεί την κορύφωση του μεγάλου οδοιπορικού που θα πραγματοποιήσει από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Κρήτη και στην Κύπρο. Καλούνται όλοι οι πρόσφυγες, οι Μορφίτες, οι Κερυνειώτες, οι Καρπασίτες, οι Μεσαορίτες, οι Αμμοχωστιανοί, οι Λευκωσιάτες, όλοι οι πολίτες που αντιλαμβάνονται πως το δίλημμα είναι «Αντίσταση ή Εξαφάνιση», να γεμίσουν τους δρόμους γύρω και εντός της Πλατείας Ελευθερίας και να ξεκαθαρίσουν την απάντηση.
Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» επιμένοντας στο ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ καλεί τον κυπριακό Ελληνισμό να εκφράσει ξανά το αίτημα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης για τους καταζητούμενους δολοφόνους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Καλεί τον κυπριακό Ελληνισμό να κτίσει πύργο ατίθασο απέναντι στην Τουρκία, στην κατοχή και στη διχοτόμηση. Καλεί τον κυπριακό Ελληνισμό, το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 20:30, να φωνάξει ότι δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την Ελευθερία.
*Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν ακριβείς ώρες προσυγκέντρωσης μοτοσικλετιστών, που θα φτάσουν στην Πλατεία Ελευθερίας από όλες τις πόλεις”.