Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού: “Αρνούμαστε να πετάξουμε στα σκουπίδια τις θυσίες τους”

Το μήνυμα της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού για το νέο έτος: "Η Κύπρος μαραζώνει σε συνθήκες τουρκοποίησης - Αρνούμαστε να πετάξουμε στα σκουπίδια τις θυσίες του Τάσου και του Σολωμού"

φγ exclusive, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Μήνυμα ενόψει του νέου έτους ανήρτησε Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού όσον αφορά αφενός τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας και του ψευδοκράτους και αφετέρου τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού:

Αυτούσιο το μήνυμα:

“Ακόμα ένας χρόνος φεύγει με την αγωνία της κατοχής και της προσφυγιάς. Η Κύπρος μαραζώνει σε συνθήκες τουρκοποίησης και η ιστορία βασανίζεται από τα σημεία των καιρών.

Το 2023 δεν προμηνύεται λαμπρό εκτός αν εμείς οι ίδιοι καθαρογράψουμε τα μηνύματα της συνείδησής μας. Αν εμείς οι ίδιοι αρνηθούμε να υποταχθούμε στη μοίρα μιας πατρίδας που δεν έζησε ελεύθερη.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» αρνείται. Οι μοτοσικλετιστές αρνούνται να πετάξουν στα σκουπίδια τις θυσίες του Τάσου, του Σολωμού και όλων όσοι κάρφωσαν με το βλέμμα τους τον Πενταδάκτυλο, την Αμμόχωστο, την Κερύνεια.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μα τα αιτήματα και οι στόχοι του αναγκαίου αγώνα παραμένουν αναλλοίωτοι: Απελευθέρωση. Δικαιοσύνη. Επιστροφή.

Καλή χρονιά.”