Ψευδοκράτος: Νέες παθήσεις του αίματος λόγω της δημογραφικής αλλαγής

Η πρώην «υπουργός υγείας» Γκιουλσέν Μπόζκουρτ, σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι η δημογραφική αλλαγή μπορεί να παρατηρηθεί ακόμη και στους δρόμους, όπου συναντάει κανείς ανθρώπους από διαφορετικές εθνικότητες και χώρες

7288e189 9e76 4997 a050 ac4030a68eb9 Ψευδοκράτος

Εμφάνιση διαφορετικών παθήσεων του αίματος παρατηρείται στα κατεχόμενα εξαιτίας της δημογραφικής αλλαγής σύμφωνα με την Κίπρις, σημειώνοντας ότι για να αντιμετωπισθούν αυτές οι παθήσεις χρειάζονται δαπανηρές θεραπείες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι υπάρχουν δυσκολίες ακόμη και στην σωστή διάγνωση αυτών των παθήσεων καθώς και στην εφαρμογή της σωστής θεραπείας.

Η πρώην «υπουργός υγείας» Γκιουλσέν Μπόζκουρτ, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, ανέφερε ότι η δημογραφική αλλαγή μπορεί να παρατηρηθεί ακόμη και στους δρόμους, όπου συναντάει κανείς ανθρώπους από διαφορετικές εθνικότητες και χώρες, από την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι χαρακτηριστικές παθήσεις αυτών των κοινωνιών άρχισαν να παρατηρούνται και στα κατεχόμενα.

Άρχισαν να εμφανίζονται, ανέφερε, αρκετά περαστικά μη φυσιολογικής αιμοσφαιρίνης τα οποία δεν είχαν δει στο παρελθόν ή τα είχαν συναντήσει σπάνια. Η κ. Μποζκούρτ σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για περιστατικά που προέρχονται από το Τουρκμενιστάν, την Τουρκία, την Βουλγαρία, τις αραβικές χώρες, την Αφρική και την Άπω Ανατολή.