Σηματοδοτήθηκε νέο σημείο για έρευνα στην κόκκινη λίμνη

λιμνη2 Έγκλημα Μιτσερό, έρευνες

Άρχισαν ξανά τη Δευτέρα το πρωί, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με τη χρήση του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος (σόναρ) που ήρθε την περασμένη εβδομάδα από το εξωτερικό και της ρομποτικής κάμερας υψηλής ευκρίνειας που παρέχει ιδιωτική εταιρεία στις Αρχές.

Στόχος, να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα, που σύμφωνα με την ομολογία του φερόμενου δράστη, περιέχει ένα ακόμα από τα θύματα του και πέταξε στη λίμνη.

λιμνη Έγκλημα Μιτσερό, έρευνες

Οι σημερινές έρευνες ξεκίνησαν στις 08:30 και εντός της Κόκκινης Λίμνης σηματοδοτήθηκε νέο σημείο, όπου και φαίνεται να επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες. Την ίδια ώρα, με τη βοήθεια του συστήματος Σόναρ, εξετάστηκε ακόμη ένα σημείο.

Στην πορτοκαλί βάρκα βρίσκεται το σύστημα Σόναρ και στην γκρίζα η οθόνη
Σημειώνεται πως στη σκηνή βρίσκεται και ασθενοφόρο.
Αυτή την ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ρομποτικής κάμερας, θα αξιολογηθούν τα ευρήματα και θα αποφασιστεί αν θα καταδυθεί δύτης.

Στη σκηνή βρίσκεται από το πρωί ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τραγκολας, άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, όπως και τις προηγούμενες μέρες.

Η ανθρώπινη σορός, που εντοπίστηκε χθες Κυριακή, στη δεύτερη ταξιδιωτική βαλίτσα ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σορός που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ανήκει σε παιδί, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία.

Η αυτοψία και η δικανική διαδικασία επί της σορού που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 χθες, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, όπου σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή και οι λοιπές επιστημονικές εξετάσεις.

λιμνη3 Έγκλημα Μιτσερό, έρευνες

Πηγή: philenews