Σπουδές: Η Βρετανία και οι χώρες με χαμηλά έως καθόλου δίδακτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπουδές: Η Βρετανία και οι χώρες με χαμηλά έως καθόλου δίδακτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

10945e0a1a6b4423a567622ee65f9bfe σπουδές

Με ανακοίνωση του Συμβουλίου Διεθνών Φοιτητικών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους από την 1η Αυγούστου του 2021, θα δικαιούνται τα ίδια δίδακτρα που δικαιούνται και οι Άγγλοι, νοουμένου ότι έχουν το καθεστώς του προεγκατεστημένου φοιτητή και δικαιούνται να κάνουν την αίτηση για αυτό το καθεστώς μέχρι και τις 30 Ιουνίου, αν όμως έχουν ταξιδέψει έστω και μια μέρα πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Σύμβουλος Σπουδών HUB, Αντώνης Δημητρίου.

Είναι σημαντικό να δούμε τα παιδιά τα οποία δεν κατάφεραν να κάνουν αυτή την ενέργεια, αν υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές, τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει ποιες είναι οι άλλες επιλογές για φοιτητές, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως η Ολλανδία είναι γνώριμη τα τελευταία χρόνια με χαμηλά δίδακτρα, ενώ τόνισε πως πολύ καλή επιλογή είναι και οι σκανδιναβικές χώρες και ιδιαίτερα η Φιλανδία, η Δανία και η Σουηδία με δωρεάν δίδακτρα για Ευρωπαίους φοιτητές.

Όπως είπε, καλή επιλογή είναι και το Βέλγιο με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Το σημαντικό, είπε, είναι ότι αυτές οι χώρες ζητούν το απολυτήριο, οπότε οι μαθητές των δημόσιων σχολείων δεν θα χρειαστεί να δώσουν και τις αγγλόφωνες εξετάσεις.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως και το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει προγράμματα και στα Αγγλικά.

Πηγή: Sigmalive