Στις 31 Αυγούστου η τελική πρόταση για κατώτατο μισθό

Το διάταγμα θα εκδοθεί ανεξαρτήτων διαφορών

b b misthos

Το τέλος Αυγούστου αναμένεται ότι θα σηματοδοτήσει μια νέα και τελευταία προσπάθεια για συμφωνία στο θέμα του εθνικού κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος αναμένεται να έχει νέα κοινή συνάντηση με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις στις 31 Αυγούστου,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας. Εκεί ο Υπουργός Εργασίας θα καταθέσει την τελική του πρόταση για το θέμα του κατώτατου μισθού και θα ακούσει τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνάντηση του με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, στις 9 Αυγούστου, παρέμεναν ανοικτές οι διαφορές στις προσεγγίσεις μεταξύ εργοδοτικής πλευράς και συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της θέσπισης του κατώτατου μισθού.

Επιπλέον, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι θα παραδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου την έκθεσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα πάρει τις αποφάσεις του και θα δώσει σχετικές οδηγίες. Όπως εξήγησε,  η προσπάθειά του είναι να συγκεράσει τις απόψεις, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι η Κυβέρνηση που θα πάρει την απόφαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρξει εθνικός κατώτατος μισθός. «Η προσπάθεια είναι να συγκλίνουν οι απόψεις κατά το δυνατόν, γιατί συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Το διάταγμα θα εκδοθεί με βεβαιότητα, ανεξαρτήτως διαφορών», τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός.

ΚΥΠΕ