Στο Προεδρικό η επιδημιολογική ομάδα – Μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Στο τραπέζι παγκύπρια οριζόντια μέτρα - Ελπίδες για μη επιβολή τοπικών lockdown μετά την αύξηση στην Αμμόχωστο

F3FB228C 5D07 47B1 877D 0D49CCA7EC63 Coronavirus

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει σήμερα αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τα όσα θα ισχύσουν και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Το Υπουργικό θα συνέλθει στις δέκα και μισή το πρωί και θα προηγηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την επιδημιολογική συμβουλευτική επιτροπή για συζήτηση εισηγήσεων και προτάσεων με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο Πρόεδρος θα ακούσει τους επιδημιολόγους και θα ληφθούν αποφάσεις, είπε χθες στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας πως στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις από το Υπουργικό.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου διαγγέλματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κούσιος είπε πως δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο.

Κρατά την αρνητική πρωτιά η Αμμόχωστος

Επιχειρηματίες αλλά και κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου αγωνιούν για το κατά πόσον τα τοπικά lockdown σε Λεμεσό και Πάφο θα μεταφερθούν την περιοχή μετά και τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα που εντοπίζονται στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Επ. Αμμοχώστου: Συνεχίζει η ανοδική τάση κρουσμάτων από rapid tests

Απόδειξη τούτου η «πρωτιά» που κατέχει η ελεύθερη Αμμόχωστος βάσει ποσοστού πληθυσμού που έχει εξεταστεί με rapid test.

Στιγμιότυπο 2020 11 24 20.44.10 Coronavirus

«Τέτοιο σενάριο θα ήταν εφιαλτικό» αναφέρουν οι επιχειρηματίες της περιοχής που προειδοποιούν για οικονομική καταρράκωση της επαρχίας μετά και τον οικονομικό όλεθρο ένεκα τουρισμού και τον μεγάλο αριθμό ατόμων που ρίχθηκαν στην ανεργία.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ