Στόχος τα 2 εκ τουρίστες φέτος για το ψευδοκράτος, λέει ο «υπουργός τουρισμού»

Τα 2 εκατομμύρια είναι ο στόχος φέτος για τον τουρισμό, δήλωσε ο «υπουργός τουρισμού»

F1C76E92 60D1 48B9 B472 6AAA35D18919

Τα 2 εκατομμύρια είναι ο στόχος φέτος για τον τουρισμό, δήλωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται για την Διεθνή Τουριστική έκθεση (ΙΤΒ) στην οποία το ψευδοκράτος συμμετέχει.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ατάογλου σημείωσε ότι η έκθεση πραγματοποιείται ξανά μελετά από 3 χρόνια, λόγω της πανδημίας, και το ψευδοράτος προβάλλει σε αυτή τον ιστορικό του πλούτο, τις φυσικές ομορφιές και τον εναλλακτικό τουρισμό.

«Στόχος μας για το 2023, εάν δεν συμβεί κάτι δυσάρεστο, είναι να φτάσουμε σε περισσότερους τουρίστες από το 2019 και το 2022 και ν’ ανέβουμε στα 2 εκατομμύρια».

Ο κ. Ατάογλου είπε επίσης ότι τα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα μπορούν να συγκριθούν με ξενοδοχειακές μονάδες διεθνώς και πρόσθεσέ ότι προσπαθούν να εμπλουτίσουν τα μοντέλα εναλλακτικού τουρισμού

Όσον αφορά το «νέο αεροδρόμιο» στην Τύμπου (που επρόκειτο να λειτουργήσει το περασμένο φθινόπωρο) ο Φικρί Ατάοφλου είπε πως θα λειτουργήσει μέσα σε μερικούς μήνες κι έτσι θ’ αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών.

Εξήγησε ότι οι διαφημίσεις που προωθούν το ψευδοκράτος στο εξωτερικό έγιναν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και μεταδίδονται σε διάφορα κανάλια στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Αγγλία και την Τουρκία και υπάρχει «σοβαρή ανταπόκριση».

Μίλησε επίσης για σημαντικό αριθμό Γερμανών τουριστών που έχουν έρθει στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ