Συνελήφθησαν οι Κονγκολέζοι για τον εκβιασμό με γυμνές φωτογραφίες

Σύλληψη δύο προσώπων

1 Copy Copy 9

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου για υπόθεση απόσπασης βιντεογραφημάτων ιδιωτικού περιεχομένου από κινητό  και αποστολής σε άλλο κινητό.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, στις 25.5.23 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία Πάφου από δύο γυναίκες, ηλικίας 24 και 26 χρόνων ότι ομοεθνής τους, ηλικίας 24 χρόνων, στις 5.5.23 απέστειλε από το κινητό τηλέφωνο της 24χρονης στο δικό του κινητό, χωρίς η κάτοχός του να το γνωρίζει, φωτογραφίες και βίντεο στα οποία καταγράφονταν προσωπικές στιγμές των δύο γυναικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ακολούθως ο 24χρονος φέρεται να απέστειλε τα πιο πάνω βίντεο σε άλλο ομοεθνή του, ηλικίας 31 ετών. Ο 31χρονος στην συνέχεια απείλησε την 26χρονη ότι θα δημοσιεύσει τα εν λόγω βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εάν δεν συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του.

Τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία Πάφου αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών, υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας και απειλή. Εναντίον των δύο προσώπων, 24 και 31 ετών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Ο 31χρονος συνελήφθη την 1η Ιουνίου και ακολούθως συνελήφθη και ο 24χρονος στις 4 Ιουνίου. Τα δύο πρόσωπα τελούν υπό κράτηση μέχρι τις 8 Ιουνίου με σκοπό την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ